Posjeti HAVK Mladost web-shop

Juniori na Šalati žele osigurati Dubrovnik

event 21.08.2019.

Juniori Mladosti, srebrni sa Prvenstva Hrvatske, spremaju su za polufinalni turnir Kupa Republike Hrvatske koji se 22. i 23. kolovoza igra na Šalati. Cilj je osvojiti jedno od prva dva mjesta i plasirati se na finalni turnir u Dubrovniku. Polufinalna grupa okupit će, uz Mladost, Jug CO koji je prvak Hrvatske za ovo sezonu, Zadar […]

Juniori Mladosti, srebrni sa Prvenstva Hrvatske, spremaju su za polufinalni turnir Kupa Republike Hrvatske koji se 22. i 23. kolovoza igra na Šalati. Cilj je osvojiti jedno od prva dva mjesta i plasirati se na finalni turnir u Dubrovniku.

Polufinalna grupa okupit će, uz Mladost, Jug CO koji je prvak Hrvatske za ovo sezonu, Zadar koji je zauzeo 3. mjesto na polufinalnom turniru Prvenstva Hrvatske i POŠK koji na zadnjem Prvenstvu Hrvatske nije izborio nastup na polufinalnom turniru.

Trener Damir Vincek najavio je turnir na Šalati:

“Uspjeli smo se kompletirati. Iz Šibenika je s priprema Solarisa došao Herceg, s Korčule Fabris koji je za KPK igrao ljetni kup 1B lige, a Požarić i Bušić su se vratili s Europskog prvenstva U-17 odigranog u Gruziji. Svi su zdravi i spremni za polufinalni turnir.

Što se suparnika tiče, startamo protiv Zadra koji ima dobru generaciju mlađih juniora i dva reprezentativca U-17, centra Stanića i napadača Škaru.

POŠK je sličan Zadru s nekolicinom istaknutih pojedinaca među kojima valja naglasiti Penavu koji je član U-20 nacionalne selekcije.

Jug CO je priča za sebe. Na svim pozicijama im konkurira dva i više igrača, golman im je odličan, a dosta igrača je nastupalo za seniore i u tim utakmicama igralo zapaženu ulogu. Uostalom prvaci su Hrvatske, što samo po sebi dovoljno govori o njihovoj snazi.”

I Mladost ima trojicu igrača s minutažom u seniorskim utakmicama. Od Bajića, Hercega i Fabrisa se očekuje da budu nositelji igre juniorske momčadi.

O očekivanjima od svojih igrača Vincek kaže:

“Moramo polufinalni turnir odigrati maksimalno ozbiljno i koncentrirano, te osigurati prolaz na finalni turnir kroz jedno od prva dva mjesta.”

Očekuje nas dva dana vrhunskih vaterpolo uzbuđenja na Šalati, koje je vrijedno vidjeti te podržati naše Žapce.

Raspored Žabaca na Šalati:

22.8. u 20:00 HAVK Mladost – Zadar 1952

23.8. u 12:15 HAVK Mladost – POŠK

23.8. u 21:15 Jug CO – HAVK Mladost