Juniori na startu Kupa deklasirali Juga

event 28.06.2018.

Visokom pobjedom protiv Jug CO juniori Mladosti započeli su natjecanje na završnici Kupa RH. U prvom kolu na Šalati slavili su Žapci s 15:4 (1:5, 0:4, 0:5, 3:1). Kada na startu natjecanja ekipa ostvari uvjerljivu pobjedu, pa još kad je na drugoj strani momčad Juga, tradicionalni rival Mladosti, ne preostaje ništa drugo nego konstatirati – […]

Visokom pobjedom protiv Jug CO juniori Mladosti započeli su natjecanje na završnici Kupa RH. U prvom kolu na Šalati slavili su Žapci s 15:4 (1:5, 0:4, 0:5, 3:1).
Kada na startu natjecanja ekipa ostvari uvjerljivu pobjedu, pa još kad je na drugoj strani momčad Juga, tradicionalni rival Mladosti, ne preostaje ništa drugo nego konstatirati – bravo Žapci.
Na samom početku izgledalo je da će susret Juga i Mladosti biti neizvjestan jer je sredinom 1. četvrtine na semoforu stajao rezultat 1:1. No tada Žapci ubacuju u višu brzinu i Dubrovčani mogu samo gledati kako im pune mrežu. Uz vrlo sigurnog Jurlinu na golu, koji je “zaključao” gol ne dozvolivši protivnicima da ga svladaju čak ni iz peterca, pohvalu zaslužuju i “seniori” Biljaka, Valečić, Bajić, Markić i nakon loma noge oporavljeni Herceg, te srčani Smolčić. Svoj doprinos večerašnjoj dominaciji Mladosti dali su i mlađi juniori Papež, Požarić i Samardžić. U sjajnom izdanju cijele ekipe, ipak jednog dečka treba izdvojiti. To je Luka Brnetić, koji je “izbombardirao” Jugova vrata čak četiri puta. Ostali strijelci bili su Valečić s 3 gola, Biljaka i Požarić sa po 2, te Markić, Smolčić, Herceg i Bajić s jednim postignutim golom.
No večeras je odigrano samo prvo kolo i pred Žapcima je dugi put do uspjeha na ovom turniru. Svjesni su toga i trener Vincek i igrači, čemu najbolje svjedoče riječi kapetana Marka Valečića, nakon primljenih čestitki za pobjedu i upozorenja da ih visoka pobjeda ne zavara u nastavku natjecanja.
Marko je rekao: Ne brinite. Ove zime na Poljudu naučili smo lekciju i nećemo se opustiti do samog kraja natjecanja.
Mladostaši u drugom kolu igraju protiv Mornara BS u 11:30. Mornar je u prvom kolu svladao Medveščak s 9:6.