Posjeti HAVK Mladost web-shop
4 dana borbe za zlato u Splitu

Juniori na završnici Prvenstva Hrvatske

event 25.01.2024.

Juniorska momčad našeg kluba, a koju vodi trener Hrvoje Hrestak od četvrtka do nedjelje je u ‘akciji

Ne bilo kojoj i bilo kakvoj. Juniora Žabaca će od 25. do 28. ovog mjeseca nastupati na završnom turniru Prvenstva Hrvatske u Splitu.

U krugu 8 najboljih juniorskih momčadi u državi, Mladost je temeljem ždrijeba održanog 21. siječnja u Splitu, uvrštena u skupinu A s dvije splitske momčadi, Jadranom i POŠK-om 1937, te sastavom Zadra 1952.
U drugoj, odnosno B skupini su Jug AO, Medveščak, Primorje EB i Mornar.

Sustav natjecanja je isti kao na manje-više svim turnirima mlađih uzrasta. Dakle, nakon ligaškog jednostrukog sustava ili odigravanja po jedne utakmice sa svakim suparnikom u skupini, slijedi borba za poredak. Prvoplasirane momčadi iz obje skupine plasirat će se izravno u polufinale, dok će drugo i trećeplasirani odigrati lažno četvrtfinale ili razigravanje za ulazak u poluzavršnicu. Parovi će se dobiti tzv. križanjem (A2-B3 i B2 – A3).

Podsjetimo, prošle je godine u isto ovo doba godine, Mladost zauzela 4. mjesto, izgubivši borbu za broncu od Jadrana (10:12).

Sada će Mladost u Splitu, u poljudskom plivalištu nadmetanje započeti u četvrtak, 25. siječnja protiv Zadra 1952 od 18.00 sati, da bi dan kasnije, u petak, 26. siječnja slijedila dva dvoboja. Prvo u 2. kolu protiv POŠK-a 1937 od 9.00 sati, te navečer sučelice Jadrana od 18.00 sati.

Našim juniorima želimo da u poljudskom bazenu prikažu svoje najbolje igre i odu još koji korak više nego prošle godine.