Posjeti HAVK Mladost web-shop

Juniori osvojili broncu pobjedom protiv Juga CO

event 14.01.2018.

Teže od očekivanog, ali potpuno zasluženo, juniori Mladosti dobili su Jug CO rezultatom 8:7 (2:0, 1:1, 1:4, 4:2) u borbi za brončano odličje na juniorskom prvenstvu Hrvatske. Sinoćnji poraz u polufinalu Prvenstva Hrvatske natjerao je juniore Mladosti da skupe glave i pokažu svoju kvalitetu u utakmici protiv vršnjaka iz Juga. Početak utakmice je bio u […]

Teže od očekivanog, ali potpuno zasluženo, juniori Mladosti dobili su Jug CO rezultatom 8:7 (2:0, 1:1, 1:4, 4:2) u borbi za brončano odličje na juniorskom prvenstvu Hrvatske.

Sinoćnji poraz u polufinalu Prvenstva Hrvatske natjerao je juniore Mladosti da skupe glave i pokažu svoju kvalitetu u utakmici protiv vršnjaka iz Juga. Početak utakmice je bio u stilu na kakvog su nas Žapci uglavnom navikli na ovom turniru.
Dva gola iz igre u “režiji” Markića i Bajića, za vodstvo 2:0 na kraju prve četvrtine. U drugoj četvrtini Markić postiže drugi gol za vodstvo Mladosti 3:0. Nakon promašenog peterca Juga, Dubrovčani svoj prvi gol na utakmici daju tek u 15. minuti.
Treća četvrtina počela je s nekoliko promašaja Žabaca, a Jug to koristi za smanjenje vodstva Mladosti. Bajić zabija petarac kojeg je izborio Herceg i igrači trenera Vinceka opet vode s dva gola razlike. No onda slijedi veliki pad u igri Mladosti i Dubrovčani tri puta zaredom zabijaju i prelaze u vodstvo.
Na samom startu odlučujuće četvrtine Biljaka daje svoj prvi gol na utakmici za izjednačenje. No Jug CO koristi dva napada za redom i prvi puta u utakmici Mladostaši gube s 2 razlike. Jug je bio u prilici povesti i s 3 gola, ali neiskorištenog igrača više kažnjava Biljaka za 6:7, a ubrzo zatim ljevoruki Markić poravnava rezultat 3 minute prije kraja utakmice. U zadnjoj minuti mala drama – Herceg zarađuje igrača više, trener Vincek zove tajmaut a potom sjajni Jakov Markić zabija svoj 4 zgoditak za vodstvo Žabaca pola minute do kraja. U zadnjoj sekundi odlični Jurlina (14 obrana danas) brani udarac Kržića i bronca je oko vrata naših juniora.
Čestitke treneru Vinceku, pomoćnom treneru Sappeu i svim igračima na osvojenoj brončanoj medalji za našu Mladost.
PH 2018. 3. mjesto