Juniori pobijedili Primorje EB i plasirali se na polufinalni turnir

event 14.08.2019.

U Rijeci je odigrana i druga utakmica kvalifikacija za juniorski Kup Hrvatske. Bolja je bila Mladost rezultatom 20:12 (7:2, 4:4, 5:3, 4:3) i time osigurala plasman na polufinalni turnir koji će se igrati 22. i 23.8. u Splitu ili Zagrebu. Primorju su očito više nedostajali reprezentativci koji igraju EP u Gruziji (njih trojica brane boje Hrvatske), […]

U Rijeci je odigrana i druga utakmica kvalifikacija za juniorski Kup Hrvatske. Bolja je bila Mladost rezultatom 20:12 (7:2, 4:4, 5:3, 4:3) i time osigurala plasman na polufinalni turnir koji će se igrati 22. i 23.8. u Splitu ili Zagrebu.

Primorju su očito više nedostajali reprezentativci koji igraju EP u Gruziji (njih trojica brane boje Hrvatske), nego što su treneru Vinceku falili Požarić i Bušić, koji su također u Gruziji.

Prolom oblaka na otvorenom plivalištu Kantrida nije smetao Žapcima da se već u prvoj četvrtini odvoje na +5. U nastavku susreta Primorje je uspostavilo kakvu takvu ravnotežu, da bi u drugom poluvremenu Mladost nastavila povećavati prednost do konačnih 20:12.

Najefikasniji Žabac bio je, kao i dan ranije protiv Medvjeda, Branimir Herceg s 8 golova. Centra koji je na posudbi u Solarisu, slijedili su igrači koji igraju za seniore: Bajić s 4 zgoditka, Fabris s 2, koliko je postigao i ljevoruki Mihić. Po jedan gol su zabili Rumbak, Papež, Brnetić i Samardžić.

Za 8 dana Kup Hrvatske za juniore se nastavlja polufinalnim turnirima, kada se Mladosti, ali i ostalim klubovima, vraćaju reprezentativci iz Gruzije.