Posjeti HAVK Mladost web-shop

Juniori: Teško izborena pobjeda protiv Primorja

event 29.11.2018.

U trećem susretu kvalifikacija za Prvenstvo Hrvatske juniori Mladosti su teškom mukom svladali Primorje rezultatom 11:10 (2:0, 2:4, 3:3, 4:3) i time ostvarili 3. pobjedu u nizu u ovim kvalifikacijama. Iako je Primorje u Zagreb došlo oslabljeno za dvojicu igrača, Žapci, koji su u bili gotovo u najjačem sastavu, nedostajao je golman Miškić, su odigrali […]

U trećem susretu kvalifikacija za Prvenstvo Hrvatske juniori Mladosti su teškom mukom svladali Primorje rezultatom 11:10 (2:0, 2:4, 3:3, 4:3) i time ostvarili 3. pobjedu u nizu u ovim kvalifikacijama.

Iako je Primorje u Zagreb došlo oslabljeno za dvojicu igrača, Žapci, koji su u bili gotovo u najjačem sastavu, nedostajao je golman Miškić, su odigrali utakmicu koju će htjeti što prije zaboraviti. Mladost je u prvoj četvrtini povela s 2:0, da bi Primorje u iduće dvije četvrtine sve vratilo u egal. U tim trenucima je mladići trenera Vinceka bili prilično usporeni u bazenu, te imali puno krivih dodavanja. U zadnjoj četvrtini Mladost se dva puta uspjela odvojiti na 2 gola razlike, ali ni to nije bilo dovoljno za mirniju završnicu, jer je Primorje, točnije Marić nešto više od minute do kraja izjednačio na 10:10. U idućem napadu pobjedonosni gol za Mladost postigao je Papež (to mu je bio i jedini gol na utakmici).
Strijelci za Mladost bili su: Fabris, Brnetić, Požarić i Herceg po 2 gola, te Bajić, Samardžić i Papež sa po jednim zgoditkom.
Komentar trenera Damira Vinceka otkriva da nije oduševljen igrom svojih mladića:
“U napadu smo imali dosta krivih dodavanja, pogotovo s igračem više. Primorje se dosta kretalo u napadu, a naša obrana je bila prilično statična što je rezultiralo našim nepotrebnim isključenjima. Igra protiv zone je nešto na čemu ćemo još morati poraditi. Upisali smo pobjedu protiv oslabljenog Primorja, a nadam se da je mojim igračima ovo pouka, te da će ubuduće u svaku utakmicu ući maksimalno spremni i koncentrirani kako bi izborili pobjedu.”