Juniori: Tijesan poraz od Juga u Šibeniku

event 15.01.2019.

Juniori Mladosti poraženi su od Juga u prvom kolu polufinalnog turnira Prvenstva Hrvatske. Jug se pobijedio s 8:7 (1:2, 2:2, 3:2, 2:1) u vrlo napetoj utakmici. Mladost turnir nastavlja sutra u 12:15 protiv domaćeg Solarisa. Mladost i Jug u pravilu igraju neizvjesne utakmice, bez obzira o kojem se uzrastu radi. Tako je bilo i večeras […]

Juniori Mladosti poraženi su od Juga u prvom kolu polufinalnog turnira Prvenstva Hrvatske. Jug se pobijedio s 8:7 (1:2, 2:2, 3:2, 2:1) u vrlo napetoj utakmici. Mladost turnir nastavlja sutra u 12:15 protiv domaćeg Solarisa.
Mladost i Jug u pravilu igraju neizvjesne utakmice, bez obzira o kojem se uzrastu radi. Tako je bilo i večeras na Crnici gdje su se sastali juniorski sastavi ova dva kluba.
Mladost je bolje otvorila utakmicu, jer je Bajić realizirao prvog igrača više, a nakon poravnanja Dubrovčana opet Bajić zabija s desnog vanjskog pri samom kraju prve četvrtine. U drugoj četvrtini Dubrovčani pojačavaju tempo i prelaze u vodstvo, koje anulira ponovo Bajić iz igrača više. Zatim je Herceg realizirao polukontru, te izborio peterac kojeg je Brnetić zabio za +2 Žabaca. Mladost je prednost od 2 gola imala i sredinom 3. četvrtine (rezultat 6:4) nakon još jednog gola Bajića, četvrtog večeras. A onda je igrače trenera Vinceka polako počeo sustizati umor, te su se počele događati greške na obje strane plivališta. Jug to koristi, ponajprije zahvaljujući odličnom golmanu Vukojeviću (ukupno 70% obrana!) i preokreću rezultat na 7:6 početkom zadnje četvrtine. Nadu u povoljan rezultat vratio je Požarić golom s lijevog vanjskog. Ali odmah potom Jug zabija za 8:7.
U zadnjih 5 minuta Žapci nisu pronašli način za svladati Vukojevića tako da je Jug zabilježio važnu pobjedu.
Mladost turnir nastavlja protiv Solarisa, koji je u prvom susretu poražen od Jadrana 10:5.
Dva prvoplasirana sastava će proći na finalni turnir. Sve utakmice mogu se pratiti na Planet Sportu.