Juniori: U Šibenik po završnicu

event 15.01.2019.

Juniori Mladosti kreću za Šibenik, gdje se 15. i 16. siječnja igra polufinalni turnir Prvenstva Hrvatske. Uz Žapce i domaći Solaris u grupi su Jug CO i Jadran, a dvije najbolje ekipe izborit će nastup na finalnom turniru 12. i 13. idućeg mjeseca. U pomalo neobičnom terminu, u sredini tjedna, ali zato pred kamerama Planet […]

Juniori Mladosti kreću za Šibenik, gdje se 15. i 16. siječnja igra polufinalni turnir Prvenstva Hrvatske. Uz Žapce i domaći Solaris u grupi su Jug CO i Jadran, a dvije najbolje ekipe izborit će nastup na finalnom turniru 12. i 13. idućeg mjeseca.
U pomalo neobičnom terminu, u sredini tjedna, ali zato pred kamerama Planet Sporta, juniori Mladosti nastojat će izboriti mjesto među dvije prvoplasirane ekipe.
Trener Vincek na put vodi 15 najspremnijih igrača, a na posljednjem treningu smo ga zamolili da najavi turnir.
“Dobro smo radili i spremili se, a u Šibeniku trebamo dati svoj maksimum. Nedostatak nam predstavlja to što nekolicina igrača nastupa sa seniorima i praktično nismo imali zajedničkih treninga, ali na to smo već navikli i oni će se uklopiti u ovu momčad. Jug nam je najozbiljniji protivnik koji, kao i mi ima nekolicinu prvotimaca koji dobivaju minutažu i na utakmicama Lige prvaka i na taj način skupljaju iskustvo. U Šibeniku igraju zapaženi pojedinici, koje poznajem jer sam tu generaciju vodio godinama. Oni na domaćem terenu mogu biti jako nezgodini. Jadran nam je mala nepoznanica, ali i oni su doveli par igrača iz drugih klubova, a i s njima igramo u zadnjem kolu pa ćemo ih stići proučiti. Generalno, ova polufinalna grupa je jača od one druge u Splitu.”
Kako komentiraš činjenicu da će se utakmice prenositi na televiziji?
“Smatram da je to dobar potez, kroz koji će se vidjeti i mlađi igrači. Promovirat će se vaterpolo kao sport. To bi trebao biti poticaj i za igrače, ali i za trenere, a na taj će način i malo šira javnost vidjeti što se i kako radi u vaterpolu.”
Juniori su godinama bili perjanica mlađih kategorija u klubu. Koliko daleko može dogurati ova generacija?
“Naš cilj je najprije odraditi ove tri utakmice i plasirat se u finale i onda u finalu odigrati najbolje što se može. Stvarno se radi o dobroj generaciji. Nekolicina mlađih koji su sada prva godina juniora su stvarno talentirani i od njih se dosta očekuje. Uz njih je tu i seniorski trojac Herceg, Bajić i Fabris koji su prilično iskusni jer nastupaju za prvu momčad. Cilj nam je s takvom momčadi dogurati najdalje što se može.”
Čeka vas put do Šibenika i onda u manje od 24 sata tri zahtjevne utakmice.
“To je nažalost tako. Gusti raspored seniorskih ekipa natjerao nas je da igramo naše juniorske utakmice u tjednu i to u samo dva dana. Naš seniorski trojac se tek prije dan vratio iz Budve, a odmah kreću za Šibenik, da bi dan nakon povratka putovali u Beograd na seniorsku utakmicu. Ali kako svima tako i nama.”, završio je Damir Vincek.

Utakmice Mladosti u Šibeniku:
15.1. u 21:30 Mladost – Jug CO
16.1. u 12:15 Solaris – Mladost
16.1 u 18:45 Mladost – Jadran
Sve utakmice prenosi Planet Sport 1.