Posjeti HAVK Mladost web-shop

Juniori u Splitu žele treći uzastopni naslov

event 11.01.2018.

Pred juniorima Mladosti je put u Split na Prvenstvo Hrvatske, na kojem “love” treći uzastopni naslov državnih prvaka. Prije puta zamolili smo, dobro raspoloženog trenera Damira Vinceka da kaže svoje viđenje predstojećeg prvenstva. Kako vidiš Prvenstvo Hrvatske koje se igra u Splitu od 11. do 14. siječnja? “Kao dvostruki uzastopni prvaci razmišljamo o nastavku tog […]

Pred juniorima Mladosti je put u Split na Prvenstvo Hrvatske, na kojem “love” treći uzastopni naslov državnih prvaka. Prije puta zamolili smo, dobro raspoloženog trenera Damira Vinceka da kaže svoje viđenje predstojećeg prvenstva.
Kako vidiš Prvenstvo Hrvatske koje se igra u Splitu od 11. do 14. siječnja?
“Kao dvostruki uzastopni prvaci razmišljamo o nastavku tog niza osvajanja trofeja. Dobro smo se pripremili za to natjecanje. U ekipi imamo dosta mlađih igrača koji se pridružuju iskusnijim juniorima koji treniraju i igraju za seniore.
Turnir neće biti lagan jer u svim momčadima ima igrača koji nastupaju za svoje prve ekipe. Biti će to dobre i zanimljive utakmice. No ponavljam, branimo naslov od prošle godine i imamo se pravo nadati da ćemo ga opet osvojiti.”
Spomenuo si juniore koji redovito treniraju i nastupaju u seniorima. Ima li kod njih razmišljanja u stilu “lako ćemo” kada nastupaju u svojem godištu?
“Iako kao seniori igraju teške utakmice s jakim protivnicima, ti mladići nalaze motiv i da se dokažu i u svojoj generaciji. Sigurno je prednost da naši igrači imaju takve utakmice u kojima stječu dodatno iskustvo. Nedostatak može biti neuigranost s ostatkom ekipe s kojima manje treniraju. Zadatak nas trenera je da ih uklopimo u jednu cjelinu, da funkcioniraju kao kolektiv a ne da utakmice nastoje riješavati kroz individualno dokazivanje jer to može biti dvosjekli mač. Razgovarao sam sa svojim igračima i oni jedva čekaju da prvenstvo počne jer im je to prilika da uz nešto veću minutažu nego u seniorima, pokažu sve što znaju.”
Sastav skupine u kojoj Mladost igra je Mornar, Solaris i Jug. Kako ocjenjuješ raspored i suparnike?
“Startamo s Mornarom koji ima par odličnih igrača, te par mlađih, uz to je i domaćin. To nam je praktično najbitnija utakmica i sigurno neće biti lagana. Ako igramo punom snagom i budemo djelovali kao kolektiv nebi trebalo biti problema. Svaka utakmica je teška. I Solaris ima odličnih igrača ali vjerojatno nemaju takvu širinu kao mi. Jug nam je protivnik u zadnjem kolu. Oni imaju odličnu mladu momčad i uigrani su, tako da vjerujem da će to biti dobra utakmica.”
Došlo je do promjene sustava natjecanja, te se igraju i četvrtfinalne utakmice između drugoplasiranih i trećeplasiranih ekipa iz obiju skupina. Kako ti se čini takav sustav?
“Smatram da je takav sustav dobar jer omogućava većem broju ekipa da se nadaju naslovu prvaka, čak i u slučaju nekog kiksa u grupnoj fazi natjecanja. Broj utakmica se za neke ekipe povećao, ali ne čini mi se da bi to trebao biti toliki problem.”
Za kraj, jesu svi zdravi i spremni?
“Idemo u Split u kompletni sa željom da se vratimo s peharom.”

Sretno tebi, pomoćniku Sappeu i dečkima! Držimo fige.