Posjeti HAVK Mladost web-shop
Završnica Kupa Hrvatske

Juniori u Zadru love Kup

event 20.05.2024.

Naši juniori, momčad koju s trenerske klupe vodi Hrvoje Hrestak, u Zadru danas počinju nadmetanje za pokal nacionalnog kupa

U Višnjiku naime počinje (ponedjeljak, 20. svibnja) završni turnir Hrvatskog kupa na kojem očekujemo nastavak sjajnih izvedbi naših mladića koji su podsjetimo u siječnju ove godine osvojili srebrnu medalju u juniorskom Prvenstvu Hrvatske.

Osam momčadi na zadarskom je turniru podijeljeno u dvije skupine unutar kojih će prvo odigrati tri kola odnosno utakmice. 

Skupina A – Mladost, Jadran, Jug Adriatic osiguranje i Medveščak

Skupina B – Mornar, Primorje EB, Solaris i Zadar 1952

Prvoplasirane momčadi iz obje skupine izravno će se plasirati u polufinale koje je na rasporedu u srijedu navečer. No, prije toga, u srijedu prijepodne će se u tzv. lažnom četvrtfinalu ogledati međusobno drugo i trećeplasirani po skupina. Konkretnije, parovi će biti A2 – B3 odnosno B2 – A3. 

Četvrtak je predviđen za utakmice za konačan poredak, zaključno s finalom.

Obje utakmice polufinala u srijedu navečer i sve četiri za poredak u četvrtak, posljednjeg dana natjecanja bit će moguće pratiti i tzv. streamingu preko mrežne stranice Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Naša će momčad nadmetanje početi danas već od 16.40 sati protiv Jadrana, što je ujedno i prva utakmica na cijelom turniru.

U utorak slijede dvije utakmice; protiv Juga AO u 09.00 sati i 3. kolo protiv Medveščaka u 16.40 sati.