Posjeti HAVK Mladost web-shop

Juniori uvjerljivo do poluzavršnice

event 15.05.2016.

5 utakmica-5 pobjeda-gol razlika +68 rezime je uvjerljivog nastupa juniora Mladosti na četvrtfinanom turniru Kupa Hrvatske održanom u Zagrebu. Aktualni prvaci Hrvatske svoju snagu su pokazali i na ovom turniru te najavili pohod na dvostruku krunu. Ipak moramo priznati da uz Mladost na ovom turniru nisu nastupila preostala tri polufinalista Prvensva Hrvatske (smješteni su u […]

5 utakmica-5 pobjeda-gol razlika +68 rezime je uvjerljivog nastupa juniora Mladosti na četvrtfinanom turniru Kupa Hrvatske održanom u Zagrebu.

Aktualni prvaci Hrvatske svoju snagu su pokazali i na ovom turniru te najavili pohod na dvostruku krunu. Ipak moramo priznati da uz Mladost na ovom turniru nisu nastupila preostala tri polufinalista Prvensva Hrvatske (smješteni su u skupinu Jug). U takvoj konkurenciji igrači trenera Gulina nisu mali dostojne protivnike te im se samo Primorje približilo na manje od 10 razlike (biloje je +6).

U posljednja dva kola igrali su Žapci protiv dvije najslabije ekipe u skupini te su u dvije utakmice primili samo 2 gola. U subotu navečer 15:1 protiv Solarisa koji je svoj počasni pogodak zabio 2 minute prije kraja utakmice. Na toj utakmici najviše golova postigao je Nikola Miljak (4 gola) koji je do sada nastupao za mlađe juniore te mu je ovaj turnir prvi ozbiljniji nastup u staroj kategoriji.

Mladostaši su turnir zaključili pobjedom 18:1 protiv Opatije koja nije uspjela izboriti nastup u poluzavršnici. Trener Gulin je kroz cijeli turnir rotirao puno igrača kako bi svi dobili priliku. Tako je bilo i u ovoj posljednjoj utakmici u kojoj je čak desetorica igrača postiglo po pogodak, a najviše Marko Valečić (4).

Na turniru najviše golova za Mladost postigao je Dašić (15), a uz njega više od ostalih zabili su Lazić (13) te Brčić i Herceg (11).
Uz Mladost, iz skupine Sjever nastup u nastavku natjecanja za Kup Hrvatske izborili su Medveščak, Primorje i Zadar. Iz skupine Jug i poluzavršnici igrati će Mornar, Jug, Jadran i POŠK.