Posjeti HAVK Mladost web-shop

Juniori uvjerljivom pobjedom protiv Jadrana izborili finalni turnir PH

event 16.01.2019.

Mladost je u posljednjem kolu polufinalnog turnira Prvenstva Hrvatske nadigrala Jadran 11:5 (0:3, 4:0, 3:1, 4:1) i izborila plasman na finalni turnir u Dubrovniku. Mladi Žapci su utakmicu protiv Jadrana pretvorili u “crno-bijeli svijet”. Pod crno mislimo na prvu četvrtinu u kojoj su napravili nekoliko grešaka u napadu, ali i primili pomalo naivne golove. U […]

Mladost je u posljednjem kolu polufinalnog turnira Prvenstva Hrvatske nadigrala Jadran 11:5 (0:3, 4:0, 3:1, 4:1) i izborila plasman na finalni turnir u Dubrovniku.
Mladi Žapci su utakmicu protiv Jadrana pretvorili u “crno-bijeli svijet”. Pod crno mislimo na prvu četvrtinu u kojoj su napravili nekoliko grešaka u napadu, ali i primili pomalo naivne golove. U tom su dijelu Splićani igrali zonu u stilu “pokrijmo Bajića, a za ostale nas nije briga” i to im je donijelo vodstvo 3:0. Ali nakon “crnog” dolaze 3 četvrtine “bijelog svijeta”.
Da Mladost nije samo, inače odlični Luka Bajić, pokazao je Požarić s dva gola postignuta s lijevog vanjskog, golman Miškić obranom peterca kod rezultata 2:3, te Herceg koji zabio s centarske pozicije. Uz njih se nadovezao i Fabris koji je u kratkom vremenu zabio 3 gola, te Bajić koji je demonstrirao svoj razorni šut sa srednjeg vanjskog.
Nakon što su serijom od 7 uzastopnih golova igrači trenera Vinceka preokrenuli 0:3, Jadranaši opet hvataju dah i postižu dva uzastopna zgoditka. A tada na scenu opet stupa Požarić i s nova 3 gola (ukupno 5 večeras) osigurava sebi i svojim suigračima put u Dubrovnik. Posljednji gol za konačnih 11:5 zabio je mladi Bušić u stilu svog kapetana Hercega, oslobodivši se na centarskoj poziciji.
Valja spomenuti da je večeras bio odličan Požarić, te uz bok njemu golman Miškić s 14 obrana, a odmah do njih Fabris s 3 postignuta gola, uz vrlo bitan doprinos najiskusnijih Bajića i Hercega.
Trener Vincek je prokomentirao turnir:
“Na finale su očekivano prošle dvije najkvalitetnije momčadi. Kod nas se osjetila neuigranost i čeka nas posao da pojedince uklopimo u sustav kolektiva. Igrači su pokazali da su fizički dobro spremni a sigurno je da možemo još bolje odigrati u svim segmentima igre. Obzirom na kvalitetu naših centara, nije teško zaključiti da će nam svi protivnici igrati zonsku obranu, a probijanje zone moramo bolje uvježbati. Cilj je ostvaren, plasirali smo se na finalni turnir na kojem nas čekaju tri teške utakmice u 24 sata, za što se moramo što bolje pripremiti.”
A tri teške utakmice, koje je Vinci spomenuo, odigrat će se u Dubrovniku 12. i 13. veljače, uz prijenos na TV Planet Sportu.