Juniori: Završnica Kupa Hrvatske ovog vikenda na Šalati

event 28.06.2018.

Šalata će do kraja vikenda biti mjesto odigravanja završnice Kupa Republike Hrvatske za juniore. Mladost se nalazi u skupini B zajedno s dubrovačkim Jugom CO, splitskim Mornarom BS i domaćinom natjecanja Medveščakom. U skupini A nalaze se juniori Primorja EB, splitski POŠK i Jadran, te Zadar 1952. Sustav natjecanja je isti za sve mlađe uzraste. […]

Šalata će do kraja vikenda biti mjesto odigravanja završnice Kupa Republike Hrvatske za juniore. Mladost se nalazi u skupini B zajedno s dubrovačkim Jugom CO, splitskim Mornarom BS i domaćinom natjecanja Medveščakom.

U skupini A nalaze se juniori Primorja EB, splitski POŠK i Jadran, te Zadar 1952. Sustav natjecanja je isti za sve mlađe uzraste. Nakon tri kola utakmica po skupinama, pobjednici skupina idu izravno u polufinale, dok drugoplasirane ekipe razigravaju protiv trećeplasiranih u “krnjem” četvrtfinalu.
Juniori Mladosti svakako spadaju u najuži krug kandidata za visok plasman. Nekolicina Žabaca već više sezona nastupa za seniorsku ekipu, par njih je na pragu ulaska među najbolje, a tu je i nekolicina mlađih juniora, osvajača srebra sa završnice Kupa nedavno odigranoj u Zadru. No igrači trenera Vinceka imaju vrlo zahtjevnu skupinu s državnim prvakom Mornarem, Jugom kojeg su Žapci svladali u borbi za broncu na zadnjem Prvenstvu Hrvatske, te ipak znatno slabijim Medveščakom.
Raspored je htio da se u prvom kolu Mladost sastane s Jug CO (28.6. u 20:30), zatim u drugom kolu s Mornar BS (29.6. u 11:30). Za kraj grupne faze, Mladostaše čeka Medveščak (29.6. u 21:45).
Bez sumnje sve koji posjete plivalište Šalata u iduća četiri dana očekuje zanimljiv vaterpolo s pregršt uzbuđenja. Sretno treneru Vinceku i njegovim izabranicima, sa željom da doguraju što dalje.