Posjeti HAVK Mladost web-shop

Juniorima srebro u tvrdom finalu

event 13.02.2019.

Mladostaši nisu uspjeli osvojiti Prvenstvo Hrvatske jer su u zadnjem nastupu poraženi od domaćeg Jug CO rezultatom 6:5 (1:4, 1:0, 1:0, 3:1). Mladost je počela utakmicu kako se samo poželjeti moglo. Čvrsta obrana, siguran vratar i raspoloženi Fabris bili su dovoljni da Žapci nakon prve četvrtine budu u vodstvu s velikih 4:1. Mladost je nastavila […]

Mladostaši nisu uspjeli osvojiti Prvenstvo Hrvatske jer su u zadnjem nastupu poraženi od domaćeg Jug CO rezultatom 6:5 (1:4, 1:0, 1:0, 3:1).
Mladost je počela utakmicu kako se samo poželjeti moglo. Čvrsta obrana, siguran vratar i raspoloženi Fabris bili su dovoljni da Žapci nakon prve četvrtine budu u vodstvu s velikih 4:1.
Mladost je nastavila s agresivnom obranom i u drugoj četvrtini, tako da nije bilo golova u prvoj polovici te četvrtine. Možda je tada propuštena prilika da se vodstvo Vincekovih igrača poveća i utakmica prelomi. Pišemo možda, jer nikad nećemo znati što bi bilo da je Mladost iskoristila svoj momentum i otišla na 5-6 golova razlike. Ovako napad Žabaca se umrtvio na punih 22 minute bez gola. Za to vrijeme Jug je strpljivo, korak po korak, gol po gol, sustizao prednost Mladosti i poveo s 5:4 u zadnjem dijelu susreta. Nadu Mladosti vraća Požarić golom iz igrača više s lijevog krila. Bio je to zgoditak za 5:5 na nešto manje od 4 minute do kraja utakmice.
Igračima Mladosti ponestalo je snage za potpuni preokret i Jug zabija za konačnih 6:5 i na taj način osvaja Prvenstvo Hrvatske.
Strijelci za Mladost bili su Fabris 3 gola, te Herceg i Požarić po 1, uz 11 obrana vratara Miškića.
Čestitke Jugu na osvojenom prvenstvu, a igračima trenera Vinceka na srebru i drugom mjestu u Hrvatskoj.
Uz srebrne medalje, Žapci su osvojili i trofej za fair play.
Boje Mladosti na ovom prvenstvu branili su:
Miškić, Samardžić, Holzinger, Papež, Brnetić (Capan), Krpan, Požarić, Herceg, Bajić, Mihić, Rumbak, Fabris, Stipičević i Bušić. Treneru Vinceku je pomoćnik bio Damjanić.