Bod na otvaranju 3. turnira Premier lige

Jurlina i Jelača ‘ugasili’ Zvezdu

event 20.01.2023.

U ukupno šestom nastupu u ovosezonskoj Premier ligi, a prvoj na turniru u Šapcu, Mladost je osvojila bod protiv beogradske Crvene zvezde. Najbolji pojedinci u našim redovima bili su prije ostalih vratar Jerko Jurlina (14 obrana), kapetan Marko Jelača (3 gola) i centar Branimir Herceg (2 pogotka)

Derbi 1. kola šabačkog turnira opravdao je očekivanja. Naime, upravo je ova utakmica bila najneizvjesnija, obilovala izjednačenosti, uzbuđenjima, a u konačnici i strepnjom na obje klupe do posljednje sekunde kada je u pitanju konačan rezultat. Povratak našeg kapetana Marka Jelače, nakon ozljede, samo je još jednom potvrdio njegov značaj za našu sadašnju momčad. Najbolji u obrani, temeljni oslonac (uz dakako vratara Jurlinu), te organizator igre, ali i najbolji strijelac. To je potvrdio i u Šapcu gdje je u konačnici i bio najbolji strijelac cijelog susreta, ne samo Žabaca.

Prvu je četvrtinu Mladost riješila u svoju korist, 3:2. Međutim, baš su tada i nastupili problemi u napadačkom dijelu. Naime, od 3. pogotka naše momčadi (Elez za 3:2) pa do sljedećeg (Jelača za 4:4) proteklo je čak 12 minuta! Cijela druga četvrtina bez ijednog našeg gola. Onaj Jelačin za poravnanje postignut je početkom treće dionice. Ono što je ipak dobro u tom razdoblju je obrana. Pokleknula je ‘samo’ dvaput u 12 minuta, te time suparniku nije dopušteno osjetnije rezultatsko odvajanje. Od gola za egal, spomenutih 4:4, u Šapcu se igralo gol za gol. Iako, valja biti iskren i navesti da mi više nismo niti jednom poveli, već se samo sustizala prednost Beograđana. Ona je pak u dva navrata bila na 2 gola razlike (6:4 u trećoj i 9:7 u zadnjoj četvrtini).

Branimir Herceg je bio strijelac za izjednačenje koje će se pokazati odlučujućim, za 10:10. Bilo je to minutu i tri sekunde prije kraja, ali… U toj jednoj minuti se štošta izdogađalo. Prvo je treću osobnu zaradio Dadvani, Zvezda je imala igrača više, ali je Jurlina obranio 35 sekundi prije kraja. Slijedio je posljednji naš napad koji nije završio očekivano, dosuđena su 2 metra, a onda je zvezdaš Tankosić opalio sa skoro pola bazena, sekundu prije kraja, ali vrlo dobro i precizno. Međutim, Jerko Jurlina je koncentriran i siguran, odbija loptu u korner, a kako je do kraja ostala tek jedna sekunda, na semaforu je ostalo zaključno svijetliti – 10:10!

Strijelci za Mladost bili su – Jelača 3, Herceg 2, Rakovac 2, Vrbnjak 2 i Elez 1 gol.

Mladost u petak, u 2. kolu turnira u Šapcu igra od 17.00 sati protiv beogradskog Partizana. Ovu utakmicu možete pogledati u prijenosu na Arena Sport 2.

Ostali rezultati četvrtka u Šapcu: Novi Beograd – Partizan 14:8 i Radnički – Šabac 9:6.