Jurlina i rekordnih 20 obrana

event 06.03.2022.

Žapci su izgubili, ali navijači (kojih i nije baš bilo jako malo), uvjerenja smo nisu žalili niti jedne sekunde za boravkom na bazenu, za odabirom ove utakmice. Dakako da bi s pobjedom ili barem remijem (koji su uistinu naši dečki igrom i zalaganjem zaslužili), svi bili još malo zadovoljniji odnosno sretniji. No, nema razloga pretjeranoj […]

Žapci su izgubili, ali navijači (kojih i nije baš bilo jako malo), uvjerenja smo nisu žalili niti jedne sekunde za boravkom na bazenu, za odabirom ove utakmice. Dakako da bi s pobjedom ili barem remijem (koji su uistinu naši dečki igrom i zalaganjem zaslužili), svi bili još malo zadovoljniji odnosno sretniji.

No, nema razloga pretjeranoj tuzi jer dečki su dali sve od sebe, odigrali vrlo dobro, bili na pragu boda… Šteta što nije kapitalizirana, materijalizirana ludo dobra, nevjerojatna večer mladostaškog vratara Jerka Jurline koji je do kraja utakmice prikupio okruglih 20 obrana. Pridodali bi i rekordnih jer od kako je u Mladosti sigurno nije imao toliki broj obrana. Svaka čast Jerko!

Kretanje rezultata je bilo jednostavno – malo 1 razlike za Mladost, pa 1 za goste, pa 1 za Mladost. Niti jednog trenutka nitko nije imao veću prednost. Žapci su gotovo u svakoj četvrtini imali po jedno vodstvo – (Herceg 1:0 u 1. četvrtini, pa Rakovac za 3:2, u 2. dionici, te opet Rakovac za 6:5 u 3. četvrtini). Naveli smo, vodstvo u gotovo pa svakoj četvrtini, jer u onoj posljednjoj prednosti nije bilo.

Ušlo se u zadnjih osam minuta u egalu (7:7), da bi Gajić doveo goste u prednost (6.47 minuta do kraja). Poravnao je lijepim šutem s vanjske pozicije Franko Lazić (8:8, samo 2.04 minute do kraja). U zadnjoj minuti, 26 sekundi do kraja Luka Bajić je pokušao šraubom iznenaditi Zvezdinog čuvara mreže Mišovića, koji mu je ‘ušao’ u šut. Beograđani su imali cijeli zadnji napad, do kraja utakmice. Ishodili su igrača više, lopta je došla na lijevu stranu do Subotića koji je loptom prebacio Jurlinu, finim ju lobom ‘pospremio’ u mrežu za pobjedu suparnika. Subotićev četvrti pogodak na utakmici.

Za Mladost su pogađali Lazić, Rakovac i Herceg po 2 gola, te po jednom Dašić i Vrbnjak. U nedjelju, zadnjeg dana zagrebačkog turnira Premier lige, Mladost igra protiv splitskog Jadrana s početkom u 11.30 sati.