Posjeti HAVK Mladost web-shop

Jurlina: Možda smo čak u psihološkoj prednosti

event 12.04.2022.

Naša prva, odnosno seniorska momčad u utorak ujutro leti put Dubrovnika na prvi ogled polufinala Prvenstva Hrvatske protiv domaćeg Jug AO. Susreti Mladosti i Juga uglavnom su kroz povijest odlučivali o trofejima prvaka države. U dosad odigranih 30 prvenstvenih sezona u Hrvatskoj, u čak 18 natjecateljskih godina su finale igrala upravo ova dva kluba. Tako […]

Naša prva, odnosno seniorska momčad u utorak ujutro leti put Dubrovnika na prvi ogled polufinala Prvenstva Hrvatske protiv domaćeg Jug AO. Susreti Mladosti i Juga uglavnom su kroz povijest odlučivali o trofejima prvaka države. U dosad odigranih 30 prvenstvenih sezona u Hrvatskoj, u čak 18 natjecateljskih godina su finale igrala upravo ova dva kluba. Tako neće biti i sada.

Prvi put nakon 7 godina ili nakon 2015., Mladost i Jug se sastaju u, uvjetno rečeno ‘već’ polufinalu. Dubrovčani su naglašeni favoriti, cijelu se praktički sezonu govori, naviješta finale Juga i Jadrana, ali nešto se ipak mora pitati i Žapce.

“Osobno sam čak uvjerenja da nam Jug možda i više ‘leže’ nego Jadran, pritom nimalo ne umanjujući dakako vrijednost i kvalitetu dubrovačke momčadi” – ističe trener Zoran Bajić.

“Mislim da bi protiv Juga mogli odigrati bolje. Taj optimizam temeljim na nekim ove sezone odigranim utakmicama s Jugom, od Svetica do Beograda gdje smo se zbog kratke rotacije malo pogubili.”

Šef stručnog stožera naše momčadi pritom prvenstveno misli na i više no solidno odigrane utakmice protiv jugaša. Jedna u Premier ligi u Beogradu, te jedna u domaćem prvenstvu u Zagrebu. Neovisno porazima i u tim susretima, Žapci su tada primorali jugaše na maksimalan napor ne bi li došli do pobjede.

Maksimalan će napor Dubrovčani morati podnijeti i ne bi li matirali vratara Jerka Jurlinu koji je na sjajan način zamijenio Ivana Marcelića, kada je dotadašnji kapetan Mladosti u siječnju prešao u Jadran.

“Možda je na našoj strani psihološka prednost jer se od nas ne očekuje ili malo tko očekuje ‘čudo’. Od Juga se očekuje puno, dok bi mi pobjedom ostvarili silno iznenađenje. Istina je da su jugaši favoriti, ali smo i mi pokazali kako protiv njih, tako i protiv ostalih momčadi da ne ulazimo nikada u utakmicu kao autsajderi, da se maksimalno borimo” – naglašava Jurlina.

“Što se same igre tiče, poznajemo se jako dobro i mislim da će odlučiti samo želja, u smislu tko više hoće, želi pobjedu.”

Dobro, ne dvojimo da i suparnik izgara od želje za pobjedom, što je uostalom sportski, tako da bi jedan od jezičaca prevage mogao biti ipak i veće iskustvo, veći broj reprezentativaca, samim time i kvalitete. To je u ovom trenutku na strani dubrovačke momčadi. Nas zanima mišljenje Jerka Jurline o sebi samome ili kako bi ocijenio svoju igru odnosno obrane, opću formu?

“Zadovoljan sam, pogotovo sa situacijom kad se već dogodilo da nam je Marca (Marcelić) otišao početkom godine, pa se meni otvorila prilika za branjenje. Puno više. Makar, mislim da sam i prije pokazivao da znam braniti, da mogu. Od kako sam prvi golman, dakle s drugim dijelom sezone sam stvarno zadovoljan. Bilo što drugo da velim, ne bi bilo u redu.”

Misao pred polijetanje za jug Hrvatske? Znamo da u Dubrovniku neće biti lako…

“Ha, teško će biti, to znamo. Međutim, i oni igraju puno utakmica, više od nas. Stvarno su ‘zatrpani’ utakmicama u različitim natjecanjima, turnirima i mislim da mi tu možda možemo pokušati pronaći neku svoju, malenu šansu, prednost. Idemo to pokušati iskoristiti” – zaključila je mladostaška ‘jedinica’ Jerko Jurlina.

Ovosezonski susreti Mladosti i Juga

U Gružu se, u prvoj polufinalnoj utakmici državnog prvenstva peti put ove sezone sastaju Žapci s Gosparima. U dosadašnja četiri ogleda, nismo bili uspješni.

30. listopada 2021., Prvenstvo Hrvatske – Dubrovnik: Jug AO – Mladost 15:7

25. studenog 2021., Premier liga – Beograd: Jug AO – Mladost 13:10

18. prosinca 2021., polufinale Hrvatskog kupa – Zagreb: Jug AO – Mladost 14:7

5. veljače 2022., Prvenstvo Hrvatske – Zagreb: Mladost – Jug AO 12:15