Jurlina: Nije isto s medaljom ili bez nje

event 17.05.2022.

Mladostaši, naš seniorski pogon, ove srijede završavaju natjecateljsku sezonu 2021./22. Sezonu u koju su ušli kao prvaci (de iure su to još uvijek), no večeras će se boriti za treće mjesto, za brončanu kolajnu. Pred nama je dakle treća, odlučujuća utakmica ili tzv. majstorica. Susret nakon kojeg više nema nekog novog, drugog. Suparnik je dakako […]

Mladostaši, naš seniorski pogon, ove srijede završavaju natjecateljsku sezonu 2021./22. Sezonu u koju su ušli kao prvaci (de iure su to još uvijek), no večeras će se boriti za treće mjesto, za brončanu kolajnu. Pred nama je dakle treća, odlučujuća utakmica ili tzv. majstorica. Susret nakon kojeg više nema nekog novog, drugog. Suparnik je dakako savršeno dobro znan iz prijašnja dva sraza za treću poziciju – šibenski Solaris. Momčad koja je malo iznenadila (ili uhvatila na ‘spavanju’) naše momke u prvoj utakmici u Zagrebu, 7. svibnja. Utakmicom nakon koje su poveli u seriji 1-0, a na Žapce stavila teret da s dvije uzastopne pobjede sve preokrenu i vrate u… normalu!

“Spremni smo to sada riješiti i pokazati da je ona prva utakmica bila samo slučajnost i naša mala neozbiljnost. Zato smo u prošloj utakmici ipak pokazali da smo puno bolja momčad. Sada u Zagrebu trebamo samo pokazati, bez ikakvog, niti najmanjeg opuštanja, da smo bolji i jači.”

Tako govori Jerko Jurlina, pouzdani prvi vratar mladostaša i daleko najbolji pojedinac u obje utakmice protiv Solarisa. U prvoj, zagrebačkoj utakmici imao je 18 obrana. U Šibeniku je dokazao da to nije slučajnost jer je u Crnici ubilježio 17 obrana. Zanima nas međutim Jerkovo razmišljanje o snazi suparnika. Naime, Solaris nije pravio nikakve probleme Mladosti u ligaškom dijelu, ali u doigravanju je to za pola oktave jača momčad. To su uostalom dokazali i protiv naših Žabaca jer su obje utakmice bile izjednačene. Možda i nije onda baš sve u ‘opuštanju’ u prvoj utakmici?

“Ma, mislim da kada mi odigramo kako treba, onda oni nemaju neke velike šanse”, ponavlja Jurlina.

“Međutim, ima nešto drugo. Solaris je manje-više u istom sastavu na okupu 3-4 godine. Dakle, uigranosti im ne manjka. Nadalje, njima svih 14 igrača se rotira, igra, svi imaju minutažu. Imaju i odličnog trenera. Vidi se na njima da se trude, žele i dignuli se sigurno jesu, ali da su oni baš bolji od nas… to mislim da nisu.”

Vi ste u oba prijašnja susreta sa Šibenčanima bili dvoznamenkasti u pogledu obrana. Onda je jedno pitanje pomalo deplasirano, ali ćemo ga svejedno postaviti. Zadovoljni ste osobnom formom?

“Sigurno da jesam, zadovoljan sa svojom izvedbom, ali… Znate, kada imate 18 obrana, a ne pobijedite, onda nema zadovoljstva. Više bi ja volio da imam 4 obrane, a mi pobijedimo.”

Gdje vam je Solaris pričinjavao, u kojem dijelu, najviše problema? U obje utakmice.

“Najviše mislim da je to visoki presing gdje bi nas ‘stisnuli’ jako. Kao što sam rekao, koriste gotovo sve igrače, konstantno se mijenjaju, a to onda omogućava držanje visokog ritma. I ta zona. U presingu su nam oduzimali puno vremena, pogotovo u tranziciji i napadu, što onda s akumuliranim umorom otežava naš napad. Iskazali su puno motiva, što je uz spomenutu rotaciju koja je veća od naše, najveći problem.”

Spomenuli ste riječ “motiv”. Kakva je iskreno motivacija, ima li motiva kada igrate za treće mjesto?

“Jednako velika. Govorim tako barem osobno, za sebe. Meni stvarno velika jer nije isto osvojiti ili ne osvojiti medalju. Pogotovo ove sezone i za ovu momčad koja je bitno mlađa od one lanjske. Nama je itekako cilj osvojiti treće mjesto, a i dosad smo, kroz cijelu sezonu pokazali da u biti i jesmo treća momčad u Hrvatskoj po kvaliteti. Sad to samo trebamo potvrditi, dokazati. Ja sam siguran da su i svi suigrači itekako motivirani za osvojiti broncu. Jedino što je u toj nesretnoj po nas prvoj utakmici došlo do nekog malog opuštanja. možda baš zbog toga što smo cijele sezone sve lagano rješavali. Mislili smo da ćemo lako i sada”, naglašava Jerko Jurlina.

Inače, našem prvom vrataru s utakmicom protiv Solarisa ujedno i istječe ugovor. Ostajete li i dalje u našem gradu, klubu, bazenu?

“Da, istječe mi ugovor, ali dogovorio sam se s Mladosti. Manje-više sam sve dogovorio tako da ostajem. Nije još ništa konkretno potpisano, ali dogovoreno jest. Klub računa na mene, ja bi volio ostati, tako da je onda i to riješeno”, glasno razmišlja naš prvi vratar, Jerko Jurlina.

No, prije potpisa ipak njemu i suigračima želimo medalju oko vrata. Ove sezone brončanu, a za sljedeću – “bumo videli” – kak’ se veli u Zagrebu.

Posljednjoj ovosezonskoj utakmici mladostaša, najljepše je svjedočiti uživo, na tribinama. Ti više što će publika moći pozdraviti i tri uzrasta mladostaša koji su u ovoj sezoni osvojili odličja na Prvenstvima Hrvatske; mlađi juniori srebro, a kadeti i nade bronce.

Utakmica počinje u 20.45 sati. No, ako iz bilo kojeg razloga niste u mogućnosti doći na bazen, HAVK Mladost je osiguralo tzv. stream čiju poveznicu možete naći ispod teksta.

 

https://youtu.be/gyyy4oc_Pl4

 

Prve dvije utakmice za 3. mjesto

  • 7.svibnja, Zagreb: Mladost – Solaris 8:10
  • 13. svibnja, Šibenik: Solaris – Mladost 9:10