Kadeti četvrti u Hrvatskoj

event 03.02.2019.

Iako su danas odigrali svoju možda i najbolju utakmicu na Prvenstvu Hrvatske, kadeti Mladosti poraženi su od Jadrana rezultatom 7:5 (0:2, 3:0, 1:1, 3:2) i na taj način su završili na 4. mjestu Prvenstva Hrvatske odigranom na bazenu Zdravko Ćiro Kovačić u Rijeci. U utakmici koja je izravno odlučivala o brončanom odličju, Žapci su krenuli […]

Iako su danas odigrali svoju možda i najbolju utakmicu na Prvenstvu Hrvatske, kadeti Mladosti poraženi su od Jadrana rezultatom 7:5 (0:2, 3:0, 1:1, 3:2) i na taj način su završili na 4. mjestu Prvenstva Hrvatske odigranom na bazenu Zdravko Ćiro Kovačić u Rijeci.
U utakmici koja je izravno odlučivala o brončanom odličju, Žapci su krenuli onako kako se samo poželjeti može. Poveli su igrači trenera Gulina s 2 razlike golovima iz igre Katičića i Kvaternika, a obrana je djelovala sigurno na čelu s golmanom Ćosićem.
Druga četvrtina je bila neka druga priča i igrači Jadrana su preokrenuli rezultat postigavši 3 gola u nizu. Nakon zamjene strana igralo se dugo vremena bez postignutog zgoditka, da bi Jadran povisio vodstvo iz dvojbeno dosuđenog peterca. No odmah potom dosuđen je igrač više za Žapce kojeg Bušić realizira za 4:3.
U zadnjoj četvrtini, drama za broncu doseže svoj vrhunac. Jadran ponovo “bježi” na 2 razlike, ali Žapci ne posustaju i golovima najprije Katičića, pa malo zatim Brkića, poravnavaju rezultat 3 minute do kraja utakmice.
U posljednjoj minuti utakmice splićani dva puta koriste igrača više za konačnih 7:5.
“Dali smo sve od sebe, ali presudilo je nešto na što ni moji igrači ni ja ne možemo utjecati.”, razočaran je bio trener Nikica Gulin odmah po završetku današnje utakmice.
Boje Mladosti su na ovom Prvenstvu Hrvatske branili:
Jakov Ćosić, Borna Brkić, Ante Halar, Marin Rogulj, Filip Josipović, Jan Bušić, Luka Boroz, Diego Antunović, Matej Gregurić, Jagor Katičić, Tomislav Kvaternik, Roko Padro, Marin Luetić, Ante Mardešić, Bartul Bučević i Vito Meić, te treneri Nikica Gulin i Ratko Štritof.
Vjerujemo da je nastup na ovogodišnjem prvenstvu našim Žapcima dobra “odskočna daska” da još više prionu radu i treninzima kako bi do ljeta i Kupa RH usavršili svoju igru i uključili se u borbu za medalje.
Današnja utakmica je pokazala da su na pravom putu, te da uspjeh neće izostati uz malo veću dozu upornosti na treninzima.