Posjeti HAVK Mladost web-shop
Preko Makarske do finalnog turnira

Kadeti doznali skupinu u Kupu

event 27.05.2023.

Sljedećeg tjedna, točnije od petka do nedjelje (2. do 4. lipnja) u Makarskoj i Korčuli će se odigrati utakmice polufinalnih turnira Hrvatskog kupa

Naši će kadeti temeljem ždrijeba skupina koji je održan u Splitu, igrati u skupini u Makarskoj.

Na tamošnjem će se bazenu nadmetati skupine A i B, s tim da je voljom ždrijeba ispalo da je od ukupno 8 momčadi, polovica iz grada Zagreba.

Skupina A – Medveščak, Mornar, Galeb MR i ZPK Zagreb
Skupina B – Mladost, Primorje EB, POŠK 1937 i Zagreb

Podsjetimo, prošle su godine u ovoj konkurenciji naši kadeti osvojili brončanu medalju, iza medveščakovaca koji su bili zlatni odnosno srebrnih mornarevaca.

Što se sustava natjecanja tiče, nakon prvog dijela natjecanja u skupini (3 utakmice) formirat će se dvije nove skupine (1-4, 2-3) na način da se prenose rezultati svih utakmica (bodovi i gol razlika). Svaki klub u novoformiranoj skupini odigrat će još dvije utakmice s dva kluba iz suprotne skupine ovisno o plasmanu. Skupine se formiraju križanjem po plasmanu (1-4 sa 2-3). Nakon odigranih utakmica u novoformiranim skupinama (nakon 5. kola), stvara se jedinstvena zajednička tablica klubova temeljem svih osvojenih bodova i postignute gol-razlike. Četiri prvoplasirana kluba s jedinstvene tablice, plasirat će se na završni turnir.