Kadeti drugim mjestom u skupini do četvrtfinala s Mornarom

event 10.08.2019.

Nakon poraza od Jadrana rezultatom 7:4 (2:0, 1:1, 2:1, 2:2), kadeti Mladosti natjecanje u Kupu Republike Hrvatske nastavljaju četvrtfinalnom utakmicom protiv Mornara, u subotu 10.8. u 9:00 na plivalištu ŠRC Šalata. U najavama prije početka turnira trener Nikica Gulin apostofirao je Jadran kao favorita u skupini A. I nije pogriješio. Splićani, koje vodi proslavljeni centar […]

Nakon poraza od Jadrana rezultatom 7:4 (2:0, 1:1, 2:1, 2:2), kadeti Mladosti natjecanje u Kupu Republike Hrvatske nastavljaju četvrtfinalnom utakmicom protiv Mornara, u subotu 10.8. u 9:00 na plivalištu ŠRC Šalata.

U najavama prije početka turnira trener Nikica Gulin apostofirao je Jadran kao favorita u skupini A. I nije pogriješio. Splićani, koje vodi proslavljeni centar Mile Smodlaka, fizički su bili superiorni u večerašnjoj utakmici. Žapci su se trudili i borili, posebice u obrani nebili zaustavili “za glavu” više igrače Jadrana, a kao posljedica toga, pojavio se nedostatak snage u napadačkim akcijama kada su Žapci nerijetko ostajali bez udarca po golu. Ova konstatacija se posebice odnosi na prvo poluvrijeme u kojem su naši igrači zabili samo jednom preko Josipovića iz igrača više.

Nakon promjene strana, igra Mladosti u napadu postaje tečnija i opasnija pa se u listu strijelaca upisuju redom Bušić, Rogulj i Halar. Jadran većim dijelom susreta je svoju prednost držao na 3-4 gola razlike, što je rezultiralo pobjedom igrača iz Splita na kraju susreta.

U utakmici s relativno malo isključenja, po 6 sa svake strane, kuriozitet je da je samo jedan pogodak postignut s igračem više.

Ovim porazom, Žapci će svoje mjesto u polufinalu tražiti u utakmici protiv Mornara, trećeg splitskog kluba s kojim se sastaju na ovom turniru. Na Prvenstvu Hrvatske, proljetost u Rijeci, Žapci su Mornara uvjerljivo svladali rezultatom 15:5.