Kadeti izborili polufinale pobjedom protiv Mornara

event 01.02.2020.

Slavljem protiv Mornara BS 10:6 (1:0, 2:2, 2:1, 5:3) 13 Žabaca i jedna Žabica izborili su polufinale Prvenstva Hrvatske. Početak utakmice donio je malo golova s obje strane. Mladost je povela golom Luke Barišića i prednost je održavala tijekom čitavog susreta, dopustivši Splićanima tek dva poravnanja rezultata. Kapetan Padro vratio se u sastav i postigao […]

Slavljem protiv Mornara BS 10:6 (1:0, 2:2, 2:1, 5:3) 13 Žabaca i jedna Žabica izborili su polufinale Prvenstva Hrvatske.

Početak utakmice donio je malo golova s obje strane. Mladost je povela golom Luke Barišića i prednost je održavala tijekom čitavog susreta, dopustivši Splićanima tek dva poravnanja rezultata. Kapetan Padro vratio se u sastav i postigao jedan gol. Najefikasniji je bio Bučević sa 6 postignutih zgoditaka. Luka Barišić je dva puta bio strijelac, a Erceg jednom. Igru Mladosti protiv Mornara krasila je odlična realizacija igrača više, 5 od 7, te 14 obrana vratara Prižmića, koji je pri kraju susreta prepustio svoje mjesto Matiću, a on je pak u statistiku stigao upisati i jednu obranu.

Ovom pobjedom ekipa koju vodi Ratko Štritof izborila je svoje mjesto u polufinalu osvojivši jedno od prva dva mjesta u skupini F. Hoće li Žapci završiti na prvom ili drugom mjestu skupine odlučit će susret protiv Juga, drugog putnika u polufinale. Utakmica s Jugom je na rasporedu 1.2. u 11:30.

Iz skupine E su također poznata oba polufinalista. To su Primorje i POŠK, koji igraju međusobni susret u jutarnjem programu. Trener Štritof je u najavi turnira istaknuo favorite i oni su opravdali svoju ulogu.

Polufinala su na rasporedu u poslijepodnevnom dijelu programa, od 18:30 odnosno 19:30 sati.