Kadeti: Poraz od Primorja donio borbu za broncu

event 03.02.2019.

U borbi za medalje na Prvenstvu Hrvatske kadeti Mladosti nisu uspjeli svladati domaće Primorje EB. Riječani su i prije susreta bili veliki favoriti, a rezultat 11:4 (2:1, 4:1, 3:1, 2:1) je tu njihovu ulogu i potvrdio. Mladosti bi na ovom prvenstvu osim trenera Gulina i Štritofa dobro došao i ortoped. Naime tijekom rasplivavanja stopalo je […]

U borbi za medalje na Prvenstvu Hrvatske kadeti Mladosti nisu uspjeli svladati domaće Primorje EB. Riječani su i prije susreta bili veliki favoriti, a rezultat 11:4 (2:1, 4:1, 3:1, 2:1) je tu njihovu ulogu i potvrdio.
Mladosti bi na ovom prvenstvu osim trenera Gulina i Štritofa dobro došao i ortoped. Naime tijekom rasplivavanja stopalo je ozlijedio Bartul Bučević, a tijekom susreta ozljedu stopala, zarađenu na početku turnira, obnovio je jedan od ponajboljih Žabaca Filip Josipović, pa trener Gulin nije na njega mogao računati zadnju četvrtinu.
No neovisno o spomenutim ozljedama Primorje je večeras bilo osjetno bolje u svim elementima vaterpola. Za Žapce je utakmica izgledala solidno na njezinom početku, prvenstveno u obrani s raspoloženim Ćosićem koji je u prvoj četvrtini prikupio četiri obrane. Kada je pri isteku prve četvrtine Bušić s lijevog krila realizirao igrača više i smanjio vodstvo Primorja na 2:1, ponadali smo se da bi to mogao biti neizvjestan susret. Nada u povoljan ishod postojala je i kod rezultata 3:2 kojeg je postavio Josipović sa stative. Ali nakon toga Primorje radi seriju od 6:0, pokazujući svu svoju kvalitetu.
Razdoblje je to igre u kojem Žapci rade nekoliko tehničkih grešaka kako u fazi obrane, tako i u fazi napada, a to su domaćini znali kazniti i s nekoliko uspješnih kontri odlučiti utakmicu.
Mladost je u 3. četvrtini uspjela realizirati jednu svoju kontru i preko ljevorukog Kvaternika smanjiti na 8:3. Konačnih 11:4 postavio je Bušić s lijevog krila.
U zadnjoj četvrtini je ritam malo pao, treneri su dali priliku svim raspoloživim igračima i već polako počeli misliti o utakmicama zadnjeg dana.
Mladost u 11:00 igra posljednju utakmicu s Jadranom i pobjedom može osvojiti brončano odličje.
Večeras našim mladim igračima nije pomogla ni podrška 10-tak roditelja koji su stigli u Rijeku navijati za Žapce. Vjerujemo da će sutra biti bolje.