Posjeti HAVK Mladost web-shop

Kadeti poraženi na Sveticama od Primorja

event 09.06.2019.

Kadeti HAVK Mladost doživjeli su častan poraz od Primorja EB rezultatom 10:12 (4:2, 1:5, 1:4, 4:1) u zadnjoj utakmici kvalifikacija za Kup Republike Hrvatske. Plivači su “okupirali” bazen na Savi, pa su naši kadeti svoju zadnju utakmicu kvalifikacija odigrali na Sveticama. Već i pogled na rezultat po četvrtinama dovoljno govori o kakvoj se utakmici radilo. […]

Kadeti HAVK Mladost doživjeli su častan poraz od Primorja EB rezultatom 10:12 (4:2, 1:5, 1:4, 4:1) u zadnjoj utakmici kvalifikacija za Kup Republike Hrvatske.

Plivači su “okupirali” bazen na Savi, pa su naši kadeti svoju zadnju utakmicu kvalifikacija odigrali na Sveticama. Već i pogled na rezultat po četvrtinama dovoljno govori o kakvoj se utakmici radilo. Mladost je bila bolja u prvoj i posljednjoj četvrtini, a gosti iz Rijeke su dominirali sredinom utakmice u kojoj su osigurali dovoljnu zalihu za pobjedu u ovom susretu.

Nakon početnog vodstva Primorja, Rogulj je poravnao na isteku igrača više, da bi Bušić s dva gola doveo Mladost do dva razlike. Još su dva puta tijekom susreta Žapci imali prednost od dva zgoditka, nakon što je Josipović realizirao peterac za 4:2, te poslije gola Katičića za 5:3.

Slijedilo je razdoblje bolje igre Primorja tijekom kojega je samo jednom poentirao Katičić. Isti igrač je na startu zadnje četvrtine smanjio na 7:11, da bi Brkić sa dva svoja gola doveo igrače trenera Gulina na samo -2. Više od toga nije išlo jer je Primorje minutu i pol prije kraja došlo na 3 razlike, a poraz je ublažio Katičić svojim 4 golom dvadeset sekundi prije kraja.

Ovim susretom Žapci su kvalifikacije završili na drugom mjestu, te osigurali nastup na finalnom turniru do kojeg je ostalo gotovo dva mjeseca. To je sasvim dovoljno vremena za naše dečke da se dobro pripreme i odigraju kvalitetan turnir.