Kadeti remijem izborili finalni turnir

event 08.07.2021.

Izuzetno neizvjesna utakmica odigrana je 7.7. na plivalištu SRC Mladost. Kadeti Mladosti odigrali su neriješeno protiv vršnjaka iz Medveščaka 10:10 (2:2, 2:3, 5:1, 1:4) te izborili izravan plasman na finalni turnir Prvenstva Hrvatske koji će se od 29.7-1.8. odigrati u Splitu. Sinoćnja utakmica na Savi imala je sve elemente koji vaterpolo čine uzbudljivim: pregršt lijepih […]

Izuzetno neizvjesna utakmica odigrana je 7.7. na plivalištu SRC Mladost. Kadeti Mladosti odigrali su neriješeno protiv vršnjaka iz Medveščaka 10:10 (2:2, 2:3, 5:1, 1:4) te izborili izravan plasman na finalni turnir Prvenstva Hrvatske koji će se od 29.7-1.8. odigrati u Splitu.

Sinoćnja utakmica na Savi imala je sve elemente koji vaterpolo čine uzbudljivim: pregršt lijepih golova, dva obranjena peterca (po jedan sa svake strane), dugotrajnog igrača manje (4 minute je Mladost bila s igračem manje), te potpunu rezultatsku neizvjesnost do samog kraja susreta.

Veći dio utakmice igralo se “gol za gol” te se niti jedna ekipa nije uspjela odvojiti na veću razliku sve do konca treće četvrtine kada Mladost “bježi” na 9:6. Izgledalo je da je susret riješen i da se izravni putnik za Split već zna, ali se Medveščak ne predaje i poravnava rezultat na 9:9 polovinom zadnje četvrtine. U idućem napadu Dobrić vraća prednost na stranu Mladosti da bi Medveščak izjednačio dvije sekunde prije kraja utakmice.

Prekasno, jer Mladost je s neriješenim ishodom izborila plasman na finalni turnir budući je prema gol razlici bolja od gradskih suparnika za jedan gol.

Strijelci za Mladost: Udovičić 3, Stančić 3, Erenda 1, Čolović 1, Sošić 1 i Dobrić 1.

Čestitke treneru Sappeu, pomoćniku Mariniću i svim igračima na izborenom finalu.