Kadeti sanjali i dosanjali broncu u Kupu RH!

event 11.08.2019.

Kadeti HAVK Mladost osvojili su brončanu medalju na Kupu republike Hrvatske pobjedom nad POŠK-om 8:5 (2:1, 2:2, 3:0, 1:2) i ostvarili svoje snove koje je u njihovo ime izrekao kapetan vratar Jakov Ćosić prije početka turnira na Šalati. Isti protivnik bio je nasuprot Žapcima prvi i zadnji dan Kupa RH. Splitski POŠK svladan je dva puta, […]

Kadeti HAVK Mladost osvojili su brončanu medalju na Kupu republike Hrvatske pobjedom nad POŠK-om 8:5 (2:1, 2:2, 3:0, 1:2) i ostvarili svoje snove koje je u njihovo ime izrekao kapetan vratar Jakov Ćosić prije početka turnira na Šalati.

Isti protivnik bio je nasuprot Žapcima prvi i zadnji dan Kupa RH. Splitski POŠK svladan je dva puta, najprije u četvrtak 10:7, pa onda i u borbi za broncu 8:5. Očito Poškovci leže Žapcima, jer su naši dečki baš u te dvije utakmice prikazali i najbolje igre, kako u obrani, tako i u napadu.

Utakmica za brončano odličje počela je čvrsto, a poveli su Splićani golom iz kontre. Povećanje vodstva Poškovaca spriječio je Jakov Ćosić obranivši peterac u drugoj minuti susreta. Do kraja prve četvrtine Žapci su uspjeli preokrenuti rezultat golovima Bušića iz peterca i Brkića s igračem više. Brojčana prednost u plivalištu bila je “forte” Mladosti i u drugoj četvrtini jer su s igračem više zabili i Bušić i Rogulj.

Na promjenu strana otišlo se, s još uvijek neizvjesnih, 4:3 za Mladost. Odluka o pobjedniku pala je u trećem dijelu susreta kada je Mladost zabila 3, a nije primila niti jedan gol. Precizni su bili Bušić i Brkić iz peteraca, te kod igrača više Josipović sa stative na asistenciju Brkića.

U zadnjoj četvrtini igrači trenera Gulina održavali su stečenu prednost, a jedini strijelac bio je Bušić iz peterca. Bilo je jasno da će na kraju natjecanja medalje primiti Žapci pa je u zadnjoj minuti Gulin dao priliku svim igračima s klupe da osjete draž nastupa na Kupu Republike Hrvatske.

Po završetku susreta Žapci su slavili zasluženo osvojenu medalju, a u slavlju su im se priključili i roditelji, preciznije očevi, koji su od sreće poskakali u bazen i veselili se zajedno sa svojim sinovima. I jednima i drugima, da ne zaboravimo i mame, iskrene čestitke na trudu i odricanju koje su ugradili u još jedno odličje u riznici Mladosti.

Klupske boje su ova četiri dana branili: Jakov Ćosić, Borna Brkić, Ante Halar, Marin Rogulj, Filip Josipović, Jan Bušić, Vito Meić, Diego Antunović, Matej Gregurić, Jagor Katičić, Tomislav Kvaternik, Ante Mardešić, Josip Skukan i Luka Boroz. Trener ekipe je Nikica Gulin s pomoćnicima Duškom Marinićem (prvi dio) i Damirom Vincekom (drugi dio).