Kadeti teškom mukom svladali Solaris u Kupu RH

event 09.08.2019.

Teže od očekivanog kadeti Mladosti su pobijedili Solaris te nakon drugog kola imaju dvije pobjede, baš kao i Jadran s kojim se Žapci sastaju danas u 18:00. Konačni rezultat 9:6 za Mladost, po četvrtinama 3:3, 1:1, 3:2 i 2:0 i nije pravi odraz događanja na Šalati, jer su Šibenčani bili “u igri” gotovo do samog […]

Teže od očekivanog kadeti Mladosti su pobijedili Solaris te nakon drugog kola imaju dvije pobjede, baš kao i Jadran s kojim se Žapci sastaju danas u 18:00.

Konačni rezultat 9:6 za Mladost, po četvrtinama 3:3, 1:1, 3:2 i 2:0 i nije pravi odraz događanja na Šalati, jer su Šibenčani bili “u igri” gotovo do samog kraja utakmice.

Od početka susreta igralo se bio gol za gol. Kod Žabaca je golgeterski bio raspoložen Bušić koji je zabio prva četiri gola Mladosti iz četiri udarca na gol. Problem za trenera Nikicu Gulina je što je Bušić istovremeno sakupljao i osobne greške, te je utakmicu završio već u 12. minuti, pri rezultatu 4:4. Od tog trenutka u višu brzinu ubacuje kapetan i vratar Ćosić, koji je većinu od svojih 14 obrana sakupio u drugom dijelu susreta, a zadnjih 8 minuta nije primio gol upisavši 6 obrana.

U trećoj četvrtini put do mreže šibenskog vratara pronašli su Josipović i Katičić koji su preokrenuli posljednje vodstvo Solarisa na utakmici. Nakon što je obrana odradila svoj dio posla, ostalo je na Kvaterniku, Brkiću i ponovo Katičiću da svojim zgodicima donesu Mladosti pobjedu u ovom neizvjesnom duelu.

U zadnjem 3. kolu u skupini A, Mladost igra protiv Jadrana u 18:00. Pobjednik tog susreta odlazi izravno u borbu za medalje, dok poraženi polufinale može izboriti kroz subotnje četvrtfinale. Neriješen rezultat “igra” Jadranu zbog bolje gol razlike.