Kadeti u Rijeci na Prvenstvu Hrvatske

event 31.01.2019.

Kadeti Mladosti, dječaci rođeni 2005. godine i mlađi, idući vikend igraju u Rijeci finalni turnir Prvenstva Hrvatske. Igrači koje vodi trener Nikica Gulin svrstani su u grupu A u kojoj se, uz male Žapce, nalaze Mornar, Solaris, ZPK i Jug. U grupi B nastupaju Primorje, Jadran, KPK, POŠK i ženska reprezentacija Hrvatske U-15. Žapce najprije […]

Kadeti Mladosti, dječaci rođeni 2005. godine i mlađi, idući vikend igraju u Rijeci finalni turnir Prvenstva Hrvatske. Igrači koje vodi trener Nikica Gulin svrstani su u grupu A u kojoj se, uz male Žapce, nalaze Mornar, Solaris, ZPK i Jug. U grupi B nastupaju Primorje, Jadran, KPK, POŠK i ženska reprezentacija Hrvatske U-15.
Žapce najprije očekuju 4 utakmice skupine u četvrtak i petak, a nakon slobodnog subotnjeg prijepodneva, još dvije utakmice razigravanja za plasman koje su na rasporedu u subotu navečer i nedjelju ujutro.
Nakon utakmica u grupi, dvije najbolje plasirane ekipe nastavljaju razigravanje za medalje prenoseći bodove iz međusobnog susreta. Isto pravilo o prenošenju međusobnih bodova vrijedi i za trećeplasiranu i četvrtoplasiranu ekipu iz grupe, koje nastavljaju razigravanje za plasman od 5. do 8. mjesta.
Trenera Gulina upitali smo kako su prošla zadnja dva tjedna priprema i koliko je ekipa spremna za finalni turnir.
“Svi igrači su zdravi i idemo u punom sastavu, vodimo 16 igrača od kojih su trojica mlađi kadeti. U zadnjih desetak dana smo pokušali raditi na nekim stvarima, rekao bi temeljnim, koje bi trebale olakšati igru, pogotovo tranzicija obrana napad i obratno, što smatram vrlo važnim.”
Kod mlađih uzrasta su nezahvalne bilo kakve prognoze oko rezultata, ali ipak što se može očekivati u Rijeci?
“Gledamo li rezultate mlađih kadeta lanjske godine (to su ovogodišnji kadeti) kada je Mladost bila u 4 najbolje ekipe, mogli bi se nadati polufinalu. Pri tome valja imati na umu da kadeti igraju po drugačijim pravilima od mlađih kadeta, primjerice dozvoljen je šut iz faula, može se igrati i zonska obrana, centar može čitavu utakmicu igrati na svojoj poziciji i slično. Djeca znaju u pola godine izrasti što mijenja njihovu igru, posvetiti se više treningu ili obratno, opustiti se i manje raditi. Tako da je prognoziranje plasmana vrlo nezahvalno. U našoj grupi je primjerice Jug, koji je u ovom uzrastu bio izvan medalja, ali se u međuvremenu spojio sa Cavtatom, pa će biti zanimljivo vidjeti koliko je to podiglo njihovu kvalitetu. Sa Solarisom smo lani u Šibeniku igrali neriješeno, a s Mornarom i ZPK-om nismo do sada igrali i njih ćemo upoznati na licu mjesta.
Naizgled je naša grupa nešto lakša od one druge, pa se nadam da možemo izboriti jedno od prva dva mjesta i proći u borbu za medalje. U svakom slučaju bit će zanimljivo i jako napeto.
Očekujem da ću opet promuknuti i izgubiti glas, kao skoro svaki puta, ha ha.”

Sretno dečki, pratit ćemo vaše igre i rezultate.

Grupa A
1. kolo 31.1. u 10:00 Mladost – Mornar BS
2. kolo 31.1. u 17:30 Jug CO – Mladost
3. kolo 1.2. u 12:00 Mladost – ZPK
4. kolo 1.2. u 19:30 Solaris – Mladost
5. kolo 2.2. ujutro Mladost slobodna

Razigravanja za plasman počinju 2.2. poslije podne.