Kadeti uvjerljivom pobjedom izborili finale Kupa RH

event 08.06.2019.

Kadeti Mladosti nadigrali su Medveščak s uvjerljivih 12:3 (3:0, 2:1, 5:1, 2:1) i izborili plasman na finale Kupa Republike Hrvatske. Sažetak utakmice mogao bi stati u jednu rečenicu: Žapci su bili znatno bolji, a Medvjedi prilično lošiji u odnosu na susret koji je prije tjedan dana neriješeno na Sveticama, a što je rezultiralo visokom pobjedom […]

Kadeti Mladosti nadigrali su Medveščak s uvjerljivih 12:3 (3:0, 2:1, 5:1, 2:1) i izborili plasman na finale Kupa Republike Hrvatske.

Sažetak utakmice mogao bi stati u jednu rečenicu: Žapci su bili znatno bolji, a Medvjedi prilično lošiji u odnosu na susret koji je prije tjedan dana neriješeno na Sveticama, a što je rezultiralo visokom pobjedom domaćih igrača.

U utakmici s relativno malo osobnih grešaka (po 5 sa svake strane) Mladost je čvrstom obranom i efikasnom igrom u napadu od samog početka dala do znanja tko će slaviti u ovom dvoboju. Od prve četvrtine vratar Ćosić “zaključao” je svoja vrata, a na drugoj strani igrališta mrežu suparnika počeli su puniti Bušić, Kvaternik i Josipović, da bi im se kasnije priključio i Katičić. Nakon dobro odigrane obrane kretale su kontre i polukontre, te je prednost Žabaca stalno rasla, što nažalost nismo mogli pratiti na semaforu, ali unatoč tome bilo je evidentno da Mladost ima uvjerljivo vodstvo tijekom čitavog susreta.

Trener Gulin dao je u završnici utakmice priliku i onim igračima koji u pravilu imaju minutažu da daju svoj doprinos u pobjedi kojom je osiguran nastup na finalnom turniru. Finale je na rasporedu od 7. do 11. kolovoza, a domaćin će se odrediti po okončanju kvalifikacija.

Strijelci za Mladost: Bušić 4, Josipović i Katičić po 3, te Kvaternik 2 gola.

Zadnja utakmica kvalifikacija na programu je 8.6. u 13:30 na Sveticama, a protivnik izabranicima trenera Gulina biti će Primorje EB.