Kadetima 6. mjesto na Prvenstvu Hrvatske

event 04.03.2018.

Na kadteskom Prvenstvu Hrvatske, igranom na Korčuli, vaterpolisti Mladosti zauzeli su 6.mjesto. U borbi za 5. mjesto izgubili su od Zadra 13:9. Prve dvije četvrtine bile su potpuno izjednačene. Igralo se gol na gol i niti jedna momčad nije ostvarila više od gola prednosti. Nažalost mladi Žapci odigrali su jako lošu treću četvrtinu u kojoj […]

Na kadteskom Prvenstvu Hrvatske, igranom na Korčuli, vaterpolisti Mladosti zauzeli su 6.mjesto. U borbi za 5. mjesto izgubili su od Zadra 13:9.

Prve dvije četvrtine bile su potpuno izjednačene. Igralo se gol na gol i niti jedna momčad nije ostvarila više od gola prednosti. Nažalost mladi Žapci odigrali su jako lošu treću četvrtinu u kojoj je pobjednik odlučen. Nakon 4:4 kraje druge četvrtine, Zadrani postižu čak sedam pogodaka u nizu za velikih i nedostižnih 11:4. Pokušavali su Žapci, trudili se, pucali iz svih pozicija, ali na golu je bio jako raspoložen vratar Zadrana. Unatoč velikom zaostatku, mladi Mladostaši pokazali su sportski duh te su borbenom igrom do kraja uspjeli ublažiti poraz.
Najbolji strijelac Mladosti bio je mladi Narančić s postignutih 4 gola. Ostali strijelci Mladosti bili su: Jugovac s 2 gola te Tkalčec, Rogulj i Mihaljević s 1 golom.
Nakon odigrane posljednje utakmice na turniru, trener Gulin nam je rekao:
U posljednje dvije utakmice bili smo jako oslabljeni ne igranjem našeg prvog golmana Čosića. Još uvijek možemo žaliti za poraz protiv Jadrana jer imali smo sve u svojim rukama, ali smo na kraju zabrljali. Protiv Zadra, priliku smo morali dati igračima koji su inače manje igrali jer nas je zahvatio umor i bolest glavnih igrača.”

Cilj koji je trener Gulin najavio uoči puta na Korčulu je ostvaren. Ova generacija napravila je iskorak u odnosu na prijašnja natjecanja. Međutim, Žapci uvijek teže boljem te je za kraj Gulin najavi još veći napredak na sljedećem natjecanju:
Na kraju moramo biti zadovoljni sa plasmanom s obzirom na sve okolnosti koje su nas zadesile prije i za vrijeme samog natjecanja. Vidjeli smo da se možemo nositi sa svim ekipama što nam je veliki motiv za dalje. Ovo je pokazatelj da treba bolje i više raditi na treninzima te se na Kupu Hrvatske u ljetnom razdoblju nadamo boljem plasmanu.

Naši mladići su se odmah nakon utakmice uputili prema Zagrebu, te im želimo sretan put kućama. Neka im ovo natjecanje bude poticaj za još veći rad i nove sportske uspjehe.