Kadetima izmaklo polufinale

event 03.03.2018.

Kadeti Mladosti u neizvjesnoj utakmici poraženi su od Jadrana rezultatom 8:7 (0:1, 3:3, 3:1, 2:2) i kreću u razigravanje za plasman od 5. do 8. mjesta na Prvenstvu Hrvatske koje se odigrava na Korčuli. U vrlo napetoj utakmici, s dramatičnom završnicom, naši kadeti nisu uspjeli izboriti pobjedu i slijedi im razigravanje u tzv. donjem domu. […]

Kadeti Mladosti u neizvjesnoj utakmici poraženi su od Jadrana rezultatom 8:7 (0:1, 3:3, 3:1, 2:2) i kreću u razigravanje za plasman od 5. do 8. mjesta na Prvenstvu Hrvatske koje se odigrava na Korčuli.
U vrlo napetoj utakmici, s dramatičnom završnicom, naši kadeti nisu uspjeli izboriti pobjedu i slijedi im razigravanje u tzv. donjem domu.
Prvu četvrtinu obilježili su vratari na obje strane igrališta koji su zaustavili gotovo sve upućene im udarce. Gotovo sve, jer je na isteku 1. četvrtine Roko Jugovac uspio dovesti Mladost u vodstvo udarcem iz igre. Sve što šuterima nije ulazilo u prvom dijelu, vratilo im se u drugoj četvrtini. Mladost je odigrala možda i najbolji dio utakmice i dva puta imala prednost od 2 gola razlike, zahvaljujući prvenstveno Goranu Narančiću koji je sva svoja 3 gola postigao u 2. četvrtini. Kao što smo za 2. četvrtinu rekli da je bila najbolja, tako za 3. dionicu možemo reći da je bila nešto lošija, gledano iz mladostaškog kuta. Splićani su uspjeli zaustaviti raspoloženog Narančića i preuzeti vodstvo. Marin Rogulj je realizirao igrača više za povratak Žabaca u utakmicu.
Zaostatak od jednog gola prije zadnje četvrtine izgledao je nadoknadiv, ali izgledi su polako splasnuli nakon 5. gola Stojanca za vodstvo Jadrana 7:5. Luka Tkalčec je sa svoja dva zgoditka je dva puta vraćao igrače Mladosti na -1, ali dalje od toga danas nije išlo.
U zadnjih 3 i pol minute nije bilo golova tako da je konačni rezultat ostao 8:7 za Splićane. Nažalost, u završnici nije pomogao ni time out trenera Nikice Gulina na igraču više, ni obrana peterca golmana Jakova Ćosića (ukupno 9 obrana na utakmici), ni pokušaji Zaratustre Mihaljevića i Pantlika za izjednačenje.
Žapci su ostali kratki za jedan gol te će turnir nastaviti u razigravanju za 5. do 8. mjesta.
Slijedeća utakmica naših kadeta je danas u 15:30 protiv ZPK.