Posjeti HAVK Mladost web-shop

Kadetima samo bod na Sveticama

event 31.05.2019.

Kadeti Mladosti otvorili su kvalifikacije za Kup Republike Hrvatske s, pomalo iznenađujućih, 6:6 (0:3, 3:1, 1:1, 2:1) protiv Medveščaka. Otvaranje utakmice bilo je sukladno očekivanjima obzirom da je Mladost na prošlim kvalifikacijama slavila u oba susreta. U prvoj četvrtini, ili preciznije u dvije i pol minute, žapci su poveli s 3:0 golovima Bušića iz peterca, […]

Kadeti Mladosti otvorili su kvalifikacije za Kup Republike Hrvatske s, pomalo iznenađujućih, 6:6 (0:3, 3:1, 1:1, 2:1) protiv Medveščaka.

Otvaranje utakmice bilo je sukladno očekivanjima obzirom da je Mladost na prošlim kvalifikacijama slavila u oba susreta. U prvoj četvrtini, ili preciznije u dvije i pol minute, žapci su poveli s 3:0 golovima Bušića iz peterca, pa Josipovića iz igrača više, te ponovo Bušića, ovaj puta s igračem više.

Stvari se okreću u drugoj četvrtini kada je Mladost u kratkom vremenu primila dva gola, a nije iskoristila peterac za povećanje vodstva. Medvedi se bude i unatoč golu Mardešića za 4:2, uspjevaju smanjiti na -1 do velikog odmora. Mladi Žapci nisu imali rješenje za izvrsnog vratara Medveščaka, Vrsaljka i to je domaćima dalo dodatni vjetar u leđa da pokušaju napraviti mali podvig i otrgnuti bod Mladosti.

Sredinom treće četvrtine Mladost je otišla na 5:3 golom ljevorukog Kvaternika s lijevog vanjskog na igraču više. Slijedila su dva gola Medveščaka kao uvod u dramatičnu završnicu. Zadnje vodstvo na susretu Mladost je imala 2,5 minute prije kraja utakmice, nakon drugog gola Josipovića, ali su Medvjedi poravnali odmah u idućem napadu.

U zadnjoj minuti najprije domaćin ne koristi igrača više, a u kontri Mladost zarađuje peterac 20 sekundi prije kraja. Na putu do slavlja Žabaca ispriječila se desna vratnica, koju je Katičić uzdrmao s pet metara.

Mladost kvalifikacije nastavlja protiv jakog Primorja u Rijeci.