Kobeščak i Bajić o CRO klasiku broj 5

event 24.01.2019.

Nema nevažnih utakmica u dvobojima Juga CO i Mladosti, već svaki dvoboj spada u klasike hrvatskog sporta. Jedan takav klasik nas očekuje u subotu 26.1. u 19:00 na Savi u 11. kolu Triglav Regionalne vaterpolo lige. Dvoboj protiv Juga je prvi ovogodišnji nastup Žabaca pred svojim navijačima i za očekivati je da navijači dobro ispune […]

Nema nevažnih utakmica u dvobojima Juga CO i Mladosti, već svaki dvoboj spada u klasike hrvatskog sporta. Jedan takav klasik nas očekuje u subotu 26.1. u 19:00 na Savi u 11. kolu Triglav Regionalne vaterpolo lige.
Dvoboj protiv Juga je prvi ovogodišnji nastup Žabaca pred svojim navijačima i za očekivati je da navijači dobro ispune tribine. Mladost je vodeća ekipa na tablici Regionalne lige, ima sve pobjede i želi tom nizu pridodati i pobjedu nad vječnim suparnikom s kojim se sastaje već peti put u ovoj sezoni. U prvom susretu je Mladost bila uspješnija u Gružu (Regionalna liga), da bi uslijedile tri pobjede Juga, dvije u Kupu Hrvatske i jedna u Ligi prvaka. Mladost u dvoboj protiv Juga ulazi nakon poraza u Mađarskoj u Ligi prvaka te bi stručnom stožeru i igračima pobjeda protiv Juga došla kao melem na ranu. Osim tog psihološkog značaja za Mladost, postoje i vrlo praktični razlozi zbog kojih je Žapcima ovaj susret iznimno značajan. Pobjedom bi napravili ogroman korak prema broju 1 na koncu Regionalne lige što donosi domaćinstvo na završnom turniru Regionalne lige, ali i najbolju startnu poziciju u Prvenstvu Hrvatske koje počinje po završetku Regionalne lige.
Jug CO trenutno zauzima 3. mjesto u Regionalnoj ligi i zaostaje velikih 8 bodova iza Mladosti. No zato su Dubrovčani besprijekorni u Ligi prvaka, u kojoj imaju sve pobjede i gotovo da su osigurali F8 u Hannoveru. U Zagreb stižu nakon uvjerljive pobjede nad europskim prvakom Olympiacosom.
Najavu dvoboja uz Savu dao je trener Juga Vjekoslav Kobeščak:
“Mladost u Regionalnoj ligi igra sjajno i, po mom mišljenju, već je osigurala prvu poziciju na kraju ligaškog dijela takmičenja. Istina je da se malo muče u Ligi prvaka. Upravo suprotno od nas koji smo sjajni u Europi, a u Regionalnoj ligi smo izgubili dosta bodova jer imamo problema držati fokus u dva natjecanja.
Bez obzira što pobjeda jednih ili drugih neće donijeti neke pomake na tablici, za očekivati je da će da će to biti jedna dobra i neizvjesna utakmica. Baš kao što su bile i sve naše ovogodišnje utakmice. Gledatelji neće požaliti kada vide sudar dvije momčadi iz Lige prvaka.”

Trener Mladosti Zoran Bajić:
“Dolazi nam galvanizirani Jug CO, pun samopouzdanja nakon važne pobjede nad Olympiacosom. Mi moramo zaboraviti na poraz u Szolnoku i nadati se da smo iz njega izvukli pouku i nešto naučili. Bitno nam je Jugu zatvoriti individualnu kontru te svesti njihove napade na igru 6 na 6, sa što manje primljenih golova iz igre. Ključ utakmice je naša obrana kojom želimo utakmicu odvesti u rezultatsku neizvjesnost. Važna nam je ova utakmica jer bi se pobjedom ozbiljno primakli prvom mjestu u nakon svih 18 kola Regionalne lige, što bi nam donijelo domaćinstvo na F4.”
Nadamo se dobro popunjenim tribinama u subotu navečer, jer će gledatelji imati priliku uživati u klasiku hrvatskog vaterpola.