Kobeščak: Ne očekujem lagani posao

event 30.10.2015.

Tijekom prošle sezone iz Zagreba put Dubrovnika otišao je Vjekoslav Kobeščak. Zamolili smo Vjeku za par riječi uoči susreta njegove bivše i sadašnje momčadi. “Očekujem tešku utakmicu u kojoj smo mi favoriti pogotovo jer je Mladost u Dubrovnik došla dosta oslabljena. Ipak dobro poznajem kvalitete trenera Hrestaka i njegovih igrača tako da nikako ne očekujem […]

Tijekom prošle sezone iz Zagreba put Dubrovnika otišao je Vjekoslav Kobeščak. Zamolili smo Vjeku za par riječi uoči susreta njegove bivše i sadašnje momčadi.

Očekujem tešku utakmicu u kojoj smo mi favoriti pogotovo jer je Mladost u Dubrovnik došla dosta oslabljena. Ipak dobro poznajem kvalitete trenera Hrestaka i njegovih igrača tako da nikako ne očekujem lagani posao.

Kako se osjećate kao bivši Mladostaš pred utakmicu sa zagrebačkim sastavom?
Što se tiče emocija, ja ću ih pokušati ostaviti sa strane i na ovu utakmicu želim gledati da je to samo jedna od utakmica u sezoni. Trenutno sam koncentriran na moju sadašnju momčad i sve je podređeno uspjehu Juga.

Koliko mu vrijeme i obaveze dopuste, Vjeko i dalje prati stanje u svom bivšem klubu. Upitali smo ga za njegovo mišljenje trenutnog stanja u klubu te kako gleda na budućnost našega kluba:

Nažalost, Mladost je trenutno u očekivanoj krizi rezultata zbog odlaska velikog broja kvalitetnih igrača. Međutim, ako se budu vukli pravi potezi na svim razinama ja sam uvjeren da se Mladost u roku od 3 godine može vratiti na mjesto koje zaslužuje, a to je borba za trofeje. Bez obzira na odlazak puno igrača, Mladost u svojim redovima ima puno perspektivnih igrača koji su znak za bolju budućnost kluba.

Poželimo Vjeki puno uspjeha u radu sa svojom novom momčadi i puno dobrih rezultata, ali tek od sutra nakon dvoboja protiv Mladostaša.

Za kraj razgovora Vjeko je naglasio:
U pomoć klubu svakako se moraju uključiti i stari Mladostaši.”

Također treba reći da od ove sezone u Jugu igra i Luka Lončar, prošlogodišnja važna karika zagrebačkog sastava.