Posjeti HAVK Mladost web-shop

Kobna treća četvrtina u Gružu

event 12.04.2022.

Mladostaši nisu uspjeli iznenaditi u prvoj utakmici polufinala Prvenstva Hrvatske. Jugov se sastav ipak pokazao (dokazao) da su ove sezone jači. Iako, ne možemo ne priznati da su se naši momci vrlo dobro držali prvu polovicu utakmice, pa i malo više. Ono što nažalost nisu uspjeli u svojem naumu, ali to nije baš nimalo lako […]

Mladostaši nisu uspjeli iznenaditi u prvoj utakmici polufinala Prvenstva Hrvatske. Jugov se sastav ipak pokazao (dokazao) da su ove sezone jači. Iako, ne možemo ne priznati da su se naši momci vrlo dobro držali prvu polovicu utakmice, pa i malo više.

Ono što nažalost nisu uspjeli u svojem naumu, ali to nije baš nimalo lako protiv Juga AO, nisu uspjeli cijelu utakmicu ili što je duže moguće biti u rezultatskom ‘egalu’ s favoriziranim domaćinom u gruškom bazenu. U tom bi slučaju sigurno pojačali osjećaj nervoze u suparničkim redovima. Ujedno, kobna je bila sigurno i ‘mršava’ realizacija igrača više (2-10). Domaćin je pak prejak i iskusan sastav da to ne bi znao iskoristiti. No da su se morali malo pomučiti, i to stoji.

Prve dvije četvrtine bile su relativno izjednačene. Naime, Jug jest vodio cijelo vrijeme, počev od 2:0 pa nadalje, ali se nije uspio odmaknuti više od toga. Štoviše, tijekom druge četvrtine je Mladost uspjela izjednačiti (Dašić iz peterca za 3:3 u zadnjoj minuti), da bi na ‘veliki odmor’ Jug ipak otišao s prednošću (4:3, Argyropoulos iz peterca). I onda, ono što smo napominjali u početku o momčadi Juga i njegovoj kvaliteti. Iskazali su je u prve 3-4 minute treće četvrtine.

Suparnikova serija 4-0 za odvajanje domaćina na 8:3 i razrješenje pitanja pobjednika.

“Ta prva polovica utakmice je bila vrlo dobra, dobro smo se držali, čak i kreirali igru. Nešto smo lošiju istina imali realizaciju igrača više, ali dobar igrač manje, agresivan, čvrst, energetski snažan” – opisao je u startu početak susreta iz Dubrovnika, naš trener Zoran Bajić.

“A onda smo pali. Luka Bajić nam je dobio tri osobne, čime smo odmah ostali ‘kraći’ u rotaciji i nakon toga su se oni odvojili na 4-5 razlike. Iako, ponovo smo se vratili, imali mogućnost nekog blažeg priključka petercem. Nismo uspjeli, primili smo na drugoj strani gol.”

Trenutak o kojem govori trener Bajić se odnosi na posljednju četvrtinu kada je pri vodstvu Juga AO 10:6, Mladost imala peterac, ali je vratar Popadić ovog puta obranio udarac Marinu Dašiću. Iz sljedećeg je napada domaćin ishodio kazneni udarac kojeg je u pogodak pretvorio Argyropoulos za 10:6.

Ideja je uoči utakmice bila obuzdati, koliko je moguće kapetana Juga AO, Lorena Fatovića i grčke reprezentativce, ali ipak je riječ o klasi protiv koje je to nije lagano izvesti. Fatović je postigao na koncu 4 gola, Argyropoulos 2 i Papanastasiou 1. Doduše, ako je to utjeha, ipak valja primijetiti da su obojica Grka koji su bili strijelci sve golove postigli iz peteraca. Treći Grk, centar Kakaris nije dao niti jedan gol, ali jest ubilježio dosta izbačaja. Fatović je od 4 gola, 1 postigao iz peterca.

Možda je to traženje mrvice utjehe, netko će reći, ali valja zabilježiti. Jug je definitivno zasluženo i visoko pobijedio, ali Mladost nije ostavila loš dojam.

“Ne mogu ništa zamjeriti dečkima. Borili su se srčano i karakterno” – iz Dubrovnika će trener Bajić.