Kreće bitka za finale; Bajić: “Čekaju nas teške i zahtjevne utakmice”

event 02.05.2018.

U srijedu 2.5. na rasporedu je prva utakmica polufinala Prvenstva Hrvatske. Na Savi od 20:30 se sastaju Mladost i Jadran iz Splita. Vaterpolo sezona za Mladostaše se približila svome vrhuncu. Nakon izvrsnog rezultata i izborenog finala na završnom turniru Regionalne lige, Žapci su se okrenuli domaćem Prvenstvu. U četvrtfinalu su lagano i očekivano preskočili gradskog […]

U srijedu 2.5. na rasporedu je prva utakmica polufinala Prvenstva Hrvatske. Na Savi od 20:30 se sastaju Mladost i Jadran iz Splita.

Vaterpolo sezona za Mladostaše se približila svome vrhuncu. Nakon izvrsnog rezultata i izborenog finala na završnom turniru Regionalne lige, Žapci su se okrenuli domaćem Prvenstvu. U četvrtfinalu su lagano i očekivano preskočili gradskog suparnika Medveščaka. Medvjedi su bili samo zagrijavanje za one prave izazove koje očekuju momčad trenera Bajića. Cilj je svakako izboriti finalnu seriju i nove okršaje sa Jugašima. Pravo sportsko čudo bi bilo kad Dubrovčani nebi bili finalisti.
Splitski Jadran je momčad koji je već par sezona u laganom usponu, a da u klubu misle ozbiljno pokazali su dovođenjem u svoje redove Ratka Rudića. Trener im je iskusni Ivan Asić a u sastavu imaju nekoliko što stalnih što povremenih reprezentativaca Hrvatske. Tu su Anđelo Šetka, centar Ivan Krapić, te Jerko Marinić Kragić, te golman Mate Anić (povremeni reprezentativac). Istaknuti treba Australca Powela te ljevorukog Viskovića.

Jadran i Mladost u ovoj su se sezoni susreli dva puta u Regionalnoj ligi. U oba susreta slavili su Mladostaši, u Zagrebu je bilo 16:9, a u Splitu 9:5. U Prvenstvu Hrvatske ova dvije ekipe sastale su se prije dvije sezone u četvrtfinalu kada su također Žapci upisali pobjede i u Splitu i u Zagrebu. Mladostaši tako u ovu utakmicu ulaze sa psihološkom prednošću koju moraju dokazati u bazenu. Polufinalna serija igra se na dvije pobjede. Nakon zagrebačke utakmice, već u nedjelju slijedi uzvrat u Splitu, nakon čega će se znati da li će se igrati treća odlučujuća u Zagrebu.

U ovaj dvoboj Mladostaši ulaze oslabljeni neigranjem mladog centra Hercega. Trener Bajić sa velikim oprezom najavljuje utakmice koje slijede:
Protiv Jadrana nas očekuje izuzetno teška i zahtjevna utakmica. Jadran nije ona ista ekipa kao u prvom djelu sezone kada smo ih lagano pobijedili. Dolaze u Zagreb kompletni i kao takvi su jako nezgodan protivnik. Fizički su spremna ekipa i individualno jaki na svim pozicijama“.

Od koga prijeti najveća opasnost?
Tu su svakako reprezentativci Šetka, Krapić i Marinić Kragić te uz njih Visković na desnoj strani. Kao što sam rekao ekipa s dobrim individualcima i samo je pitanje kad će kolektivno proigrati. Mi se svi nadamo da to neće biti protiv nas“.

Prva polufinalna utakmica biti će prigoda za službeno puštanje u pogon novog semafora koji je postavljen na bazenu. Tom prigodom očekuje se dolazak i gradonačelnika Milana Bandića. Svakako se isplati provesti ugodnu večer na Savi i bodriti Mladostaše u borbi za finale Prvenstva Hrvatske.