Posjeti HAVK Mladost web-shop

Kreće borba s Mornarom za treće mjesto u Hrvatskoj

event 01.04.2016.

Seniori Mladosti u subotu 2.4. u 18:00 na svom bazenu dočekuju VK Mornar iz Splita u Prvenstvu Hrvatske. Žapci i Mornarevci razigravaju za 3. mjesto u Hrvatskoj koje će osvojiti ekipa koja prva ostvari dvije pobjede. Uzvrat se igra u Splitu 9.4., a eventualna treća utakmica 13.4. u Zagrebu. Nakon što su igrači trenera Hrvoja […]

Seniori Mladosti u subotu 2.4. u 18:00 na svom bazenu dočekuju VK Mornar iz Splita u Prvenstvu Hrvatske. Žapci i Mornarevci razigravaju za 3. mjesto u Hrvatskoj koje će osvojiti ekipa koja prva ostvari dvije pobjede. Uzvrat se igra u Splitu 9.4., a eventualna treća utakmica 13.4. u Zagrebu.

Nakon što su igrači trenera Hrvoja Hrestaka u polufinalu Prvenstva Hrvatske ispali od Primorja imali su tjedan dana za regeneraciju i pripremu za utakmice sa splitskim Mornarom. Podsjećamo da su Žapci ispali od Primorjaša u dvije tijesne utakmice. Prvu u Zagrebu odigrali su nerješeno 7:7, a u Rijeci su poraženi s 10:8. S druge pak strane, Splićani su u polufinalu dva puta visoko poraženi od Juga.
Prva utakmica u borbi za 3. mjesto biti će četvrti ovosezonski susret ove dvije ekipe. Sva tri prethodna ogleda bila su neizvjesna. Najprije su u Kupu Hrvatske ove dvije ekipe odigrale nerješeno 8:8 u Šibeniku, a potom u Triglav regionalnoj vaterpolo ligi je svaka ekipa slavila na svom plivalištu, Mladost 12:11, a Mornar s 10:7.
Sve to govori da se radi o vaterpolistima podjednakih vrijednosti i za očekivati je da će i predstojeće utakmice biti neizvjesne.
Mladostaši su se na samom kraju sezone kompletirali, jer se u sastav vraća Ivan Živković koji nije nastupao više od mjesec dana.
Razigravanjem za 3. mjesto u Prvenstvu Hrvatske, za ove dvije ekipe završava ovogodišnja vaterpolo sezona. Prijateljima Mladosti je ovo možda i posljednja prilika da uživo vide najbolje vaterpoliste našeg kluba, te ih pozivamo da u 18:00 budu na plivalištu Mladosti uz Savu. Tim više jer nakon utakmice Prvenstva Hrvatske slijedi prijateljska utakmica između najboljih selekcija Hrvatske i Australije.