Posjeti HAVK Mladost web-shop
Primorje dolazi na Savu

Kreće borba za broncu

event 20.04.2023.

U petak navečer (20.40 sati i uz prijenos na Sportskoj televiziji) na našem ćemo bazenu potencijalno možda i zadnji put ove sezone gledati seniore Žapce

Pod tim mislimo da slijede dvije pobjede mladostaša dakako, u borbi za broncu u Prvenstvu Hrvatske.

Naime, doigravanje državnog prvenstva primaklo se samom kraju. Što se našeg kluba tiče, Mladost je u borbi za treće mjesto, a suparnici nam dolaze iz Rijeke, momčad Primorja EB. S primorjašima smo se ove sezone susreli dvaput, oba puta u Prvenstvu Hrvatske, a s dva posve različita ishoda.
U prvom dijelu prvenstvenog nadmetanja, u Zagrebu, 23. studenog prošle godine, bilo je uvjerljivih 15:8 za Žapce. Po mnogima najlošija utakmica Riječana, ali bit će da je u takvoj njihovoj izvedbi velik razlog bio i u igri naše momčadi. Sasvim drukčija priča bilo je posljednje, 14. kolo na Kantridi. Tada su Riječani slavili 15:12. Točno je doduše i da ta utakmica više o ničemu nije odlučivala jer je unaprijed bilo znano da će Mladost uoči doigravanja zauzeti treće, a Primorje EB četvrto mjesto.
Upravo ta posljednja utakmica mladoj momčadi trenera Igora Hinića, a kojoj ton u vodi daju iskusni Petar Muslim i Darko Brguljan, daje nadu da se mogu sasvim ravnopravno nositi s našim Jelačom, Jurlinom, Elezom i društvom. Našim dečkima pak ta ista utakmica vjerojatno je nadahnuće kako bi dokazali da je “ono u Rijeci” bio samo jedan loš dan.

  • Bit ćemo kompletni za utakmicu, s iznimkom Jana Bušića koji je slomio prst, pa će u momčad netko od jednako tako mladih igrača – u najavi će naš trener Zoran Bajić.
  • Pripremajući se za ove utakmice, bili smo u Splitu na sparingu s Jadranom. Sve u funkciji bolje pripreme za Primorje i nadamo se da će to i uroditi plodom sada, kada je najpotrebnije.

Utakmice za treće mjesto se igraju do dvije pobjede (nema remija), te je shodno tomu teorijski moguće da se igra i treća utakmica, a termini su:

  1. utakmica – subota, 22. travnja u Zagrebu (20.40 – SPTV)
  2. utakmica – subota, 29. travnja u Rijeci
  3. moguća utakmica – subota, 6. svibnja u Zagrebu