Kreće “trilogija” protiv Jadrana iz Splita

event 11.10.2021.

Netom po završetku drugog kruga kvalifikacija za LEN Ligu prvaka, seniori Mladosti se okreću domaćem prvenstvu. Na Savu dolazi Jadran iz Splita, a susret je na rasporedu u srijedu 13.10. u 20:45. Tek što je Mladost pobijedila jaku Crvenu zvezdu u LEN Ligi prvaka, a u goste joj stiže još jedna vrhunska momčad, kako po […]

Netom po završetku drugog kruga kvalifikacija za LEN Ligu prvaka, seniori Mladosti se okreću domaćem prvenstvu. Na Savu dolazi Jadran iz Splita, a susret je na rasporedu u srijedu 13.10. u 20:45.

Tek što je Mladost pobijedila jaku Crvenu zvezdu u LEN Ligi prvaka, a u goste joj stiže još jedna vrhunska momčad, kako po hrvatskim tako i po europskim mjerilima. Trilogija iz naslova označava da će se isti protivnici susresti tri puta u osam dana, najprije u Prvenstvu Hrvatske, a potom i dva puta u play offu za ulazak među 16 najboljih u Ligi prvaka.

Oba sastava uspješno su odradila nastupe u Europi, a sad se susreću u odgođenom susretu drugog kola domaćeg prvenstva. Zagrebački ljubitelji vaterpola imati će prigodu na Savi vidjeti dijete Mladosti Luku Bukića u plavoj, gostujućoj kapici, te Rusa Konstantina Harkova koji također igra za goste, a bio je važan igrač Mladosti u prethodnim sezonama.

No vjerujemo da će Marcelić, Lazić, Dašić, Biljaka, Rakovac i ostali Žapci okupirati veću pažnju publike svojom dobrom igrom i golovima.

Trenera Bajića zamolili smo da najavi goste iz Splita.

“Slikovito rečeno, ovogodišnji Jadran je poput PSG-a u nogometu. Momčad im je koncipirana da igra glavne uloge u svim natjecanjima, bilo hrvatskim, regionalnim ili europskim. U sastavu imaju svjetska imena među kojima i naša dva bivša igrač Bukić i Harkov, te iskusni Šetka i Dobud, uz nekoliko sjajnih mlađih igrača – Burić, Butić, pa vratari Anić i Podrug. Ukratko odlično posložena momčad. Čekaju nas vrlo zahtjevne utakmice s njima.”

Što Mladost može ponuditi protiv takve momčadi?

“Ono što ćemo nuditi čitavu sezonu – borbenost, srčanost i hrabrost. Jer mi smo radnička i ratnička momčad, što se dalo vidjeti prošli vikend u kvalifikacijama za Ligu prvaka i želja mi je da tim načinom nastavimo i protiv Jadrana. Nastojat ćemo skupo prodati svoju kožu u susretima koji nam slijede. A možda i vaterpolski PSG naleti na vaterpolskog Rennesa”, završio je Bajić aludirajući na nedavni poraz nogometnih superzvijezda.