Kvalifikacije Kupa RH: Pobjeda protiv Primorja na startu

event 07.12.2018.

Mladost je u 1. kolu kvalifikacija za Kup RH, skupina B, svladala Primorje EB rezultatom 14:8 (4:1, 4:3, 5:3, 1:1). Nakon nepunih 40 sati od završetka utakmice u Pireju, Mladost je krenula u novo natjecanje, Kup Republike Hrvatske, a protivnik je u prvom kolu bilo Primorje EB. Baš prema očekivanjima, prva prepreka je apsolvirana prilično […]

Mladost je u 1. kolu kvalifikacija za Kup RH, skupina B, svladala Primorje EB rezultatom 14:8 (4:1, 4:3, 5:3, 1:1).
Nakon nepunih 40 sati od završetka utakmice u Pireju, Mladost je krenula u novo natjecanje, Kup Republike Hrvatske, a protivnik je u prvom kolu bilo Primorje EB. Baš prema očekivanjima, prva prepreka je apsolvirana prilično jednostavno.
Već od prve četvrtine nije bilo dvojbe u kojem smjeru će utakmica ići. Mladost je povela sa 2:0, da bi Primorjaši smanjili na 2:1 brzom realizacijom igrača više. No Mladost “bježi” na 3 razlike golovima Miloša i Radua. Povećanje vodstva na +5, na početku 2 četvrtine, kao da je malo opustilo Žapce, pa primaju 3 gola u nizu.
Nakon što se Mladost ponovo uspjela odvojiti na osjetniju razliku, jer je sredinom treće četvrtine bilo 11:5, za igrače trenera Hinića nije bilo više povratka u utakmicu. Do kraja susreta Mladost je održavala stečenu prednost.
Najbolji strijelac kod Žabaca bio je Miloš sa 5 golova, a slijede ga Ćuk, Bajić i Biljaka sa po dva zgoditka. Po jednom su se u listu strijelaca upisali Kharkov, Anzulović i Radu.
U drugom susretu prvog kola Jug CO je bio bolji od Medveščaka rezultatom 15:4.
U drugom kolu Mladost večeras nastupa protiv Zadra 1952, koji je bio slobodan u prvom kolu. Utakmica je na rasporedu u 20:15.