Posjeti HAVK Mladost web-shop

Kvalifikacije Kupa RH: Podmlađena Mladost dobila Zadra

event 07.12.2018.

Mladost je u 2. kolu kvalifikacija za Kup RH svladala Zadar 1952 rezultatom 13:6 (7:1, 2:2, 2:1, 2:2) i sa stopostotnim učinkom čeka Jug CO u subotu u 17:30. Utakmicu protiv Zadra, trener Bajić je iskoristio za odmor iskusnijih igrača Marcelića, Ćuka, Buljubašića i Radua, koji su u zadnjim tjednima imali zaista veliku potrošnju igrajući […]

Mladost je u 2. kolu kvalifikacija za Kup RH svladala Zadar 1952 rezultatom 13:6 (7:1, 2:2, 2:1, 2:2) i sa stopostotnim učinkom čeka Jug CO u subotu u 17:30.
Utakmicu protiv Zadra, trener Bajić je iskoristio za odmor iskusnijih igrača Marcelića, Ćuka, Buljubašića i Radua, koji su u zadnjim tjednima imali zaista veliku potrošnju igrajući na tri fronta. Njihovo mjesto zauzeli su mladići Fabris, Brnetić i Anzulović, te golman Šulekić. Inače rezervni golman Žabaca Jerko Jurlina “unaprijeđen” je u prvog čuvara mreže za ovu utakmicu protiv svojih Zadrana. Od standardnih prvih sedam u sastavu su bili Lovre Miloš, Antonio Petković i Konstantin Kharkov.
Utakmica je imala dva lica: prvu četvrtinu u kojoj je Mladost napravila prednost 7:1 i ostale 3 dionice u kojima je stečeno vodstvo održavala. U takvoj utakmici trener Bajić dao je priliku svoj 14-torici igrača, a čak su se devetorica upisala u strijelce. O naboju tijekom utakmice najbolje svjedoči mali broj isključenja, kojih je bilo svega po 6 sa svake strane.
U trećem kolu Žapci su slobodni, a najvažniji susret čitavih kvalifikacija očekuje ih u 17:30 protiv Juga. Biti će to susret broj 2 između ove dvije momčadi u ovoj sezoni. U prvom susretu u Dubrovniku, Mladost je u Regionalnoj ligi nadvisila Jugaše 9:7.
Strijelci Žabaca: Petrović, Lazić, Kharkov i Fabris po 2 gola, te Miloš, Čagalj, Samardžić, Biljaka i Bajić po 1 zgoditak.
U drugoj utakmici 2. kola Jug CO bio je bolji od Primorja EB 11:6, te zadržao prvo mjesto na ljestvici s tri gola boljom gol razlikom od Mladosti.
Prije sutrašnjeg sraza s Mladosti, Jug treba odigrati utakmicu 3. kola protiv Zadra u 10:00.