Posjeti HAVK Mladost web-shop

Kvalifikacije PH: Praznih džepova iz Rijeke

event 08.02.2019.

Dvije mlađe selekcije Mladosti otputovale su u Rijeku na kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske i obje su poražene. Mlađi kadeti su izgubili od vršnjaka iz Primorja 17:3 (4:1, 3:0, 4:0, 6:2), dok su mlađi juniori poraženi s 11:7 (2:0, 2:5, 4:1, 3:1) . Najprije su bazen pod balonom na Kantridi uskočili mlađi kadeti Mladosti i Primorja. […]

Dvije mlađe selekcije Mladosti otputovale su u Rijeku na kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske i obje su poražene. Mlađi kadeti su izgubili od vršnjaka iz Primorja 17:3 (4:1, 3:0, 4:0, 6:2), dok su mlađi juniori poraženi s 11:7 (2:0, 2:5, 4:1, 3:1) .
Najprije su bazen pod balonom na Kantridi uskočili mlađi kadeti Mladosti i Primorja. Utakmica je bila ravnopravna samo prve tri minute dok Primorje nije zabilo prvi zgoditak. Nakon toga utakmica je otišla u jednom smjeru, prema uvjerljivom slavlju primorjaša. Trudili su se mali Žapci, praćeni povicima nekolicine roditelja i savjetima svog trenera Ratka Štritofa, ali nije im išlo. Dječaci s Kantride bili su znatno bolji, a u prilog kvalitete igre Žabaca nije išla niti činjenica da je nešto manje od polovice igrača iz uzrasta nada te da im je ovo tek druga utakmica u kvalifikacijama. No zato će već u subotu 9.2. u 10:00 na bazenu Svetice imati priliku za popravak dojma. Na rasporedu je uzvrat s Primorjem. Strijelci za mlađe kadete bili su kapetan Padro 2 gola i Hajdaš 1 gol.
Mlađi juniori nastupili su odmah nakon svojih malenih prethodnika. Ova utakmica je imala bitno drugačiji tijek te su se ekipe izmjenjivale u serijama pogodaka. Najprije je Primorje bolje otvorilo utakmicu s 3 uzastopna gola. Potom izabranici trenera Nikice Gulina u nepune 4 minute rade seriju 5:0. I kad se činilo da mi Žapci mogli preuzeti prevlasti i zadržati je do kraja, ponovo domaćini postižu niz uzastopnih golova i rezultat je bio 8:5. Kraj treće i sami početak četvrte četvrtine budi nadu u povoljan ishod. Naime, tada na scenu stupa zagrebački BB dvojac te najprije Brčić, pa potom i Bušić smanjuju na 8:7, a imala se za igrati još gotovo čitava četvrtina. Ali nekoliko pogrešaka u napadu, nekoliko neopreznosti u obrani i ode domaćin na konačnih 11:7. Nakon pobjede Mladosti u Zagrebu i Primorja u Rijeci biti će zanimljivo pratiti nastupe ovih dviju ekipa na skorom Prvenstvu Hrvatske u Splitu.
Kod Mladosti po dva su zgoditka postigli Bušić, Brčić i Tkalčec, a jedan je pridodao kapetan Holzinger. Valja istaknuti i vrlo dobrog Udovića na vratima Mladosti koji je sakupio 9 obrana.
IMG_3401