Posjeti HAVK Mladost web-shop

Kvalifikacije za LEN Ligu prvaka ovaj vikend na Savi

event 06.10.2021.

Nakon uspješnog starta u Prvenstvu Hrvatske, seniori Mladosti u nadolazećem vikendu nastupaju u kvalifikacijama za LEN Ligu prvaka. Radi se o drugom krugu kvalifikacija najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, a protivnici našeg kluba su redom grčki Apollon, francuski Montpellier i srpska Crvena zvezda. Dva prvoplasirana kluba nastavljaju svoj europski put u play offu. Nakon što su […]

Nakon uspješnog starta u Prvenstvu Hrvatske, seniori Mladosti u nadolazećem vikendu nastupaju u kvalifikacijama za LEN Ligu prvaka. Radi se o drugom krugu kvalifikacija najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, a protivnici našeg kluba su redom grčki Apollon, francuski Montpellier i srpska Crvena zvezda. Dva prvoplasirana kluba nastavljaju svoj europski put u play offu.

Nakon što su u prvom krugu kvalifikacija Žapci bili slobodni, u drugom krugu im je ždrijeb dodijelio beogradsku Crvenu zvezdu koja je također bila slobodna u prvom krugu, Apollon Smyrnis, grčki klub koji je u Podgorici u prvom krugu zauzeo četvrto mjesto iza OSC-a, Jadrana iz Splita i Jadrana iz Herceg Novog. Francuski Montpellier je u prvom krugu kvalifikacija, igranom u Savoni, zauzeo drugo mjesto iza domaćina Savone. Francuzi su na tom turniru nadigrali domaćine, ali su prvu poziciju izgubili zbog dva neodlučena ishoda protiv španjolske Terrasse i crnogorskog Primorca.

Nesumnjivo nas očekuje uzbudljiv vaterpolo vikend na plivalištu na Savi, posebice imajući u vidu bitno izmijenjen sastav Žabaca u odnosu na prošlu sezonu. Novi igrači u sastavu su Rakovac i Vrbnjak došli iz Primorja, Rus Pliskevič bivši igrač francuskog Noisy-le-Seca, Fabris koji se u redove Žabaca vratio iz KPK, te centar Škiljić pristigao iz Medveščaka. Uz navedene igrače tu su i “starosjedioci” vratari Marcelić i Jurlina, te Lazić, Biljaka, Dašić, Bajić i Samardžić.

Za popunu igrača u zapisniku Mladosti, trener Bajić će ove sezone morati posegnuti i u juniorski pogon. Pogotovo kad se zna da je centar Herceg, koji se vratio s dvogodišnje posudbe u Solarisu, operirao rame i uspješno se oporavlja, ali ga još neko vrijeme nećemo vidjeti s kapicom.

Trener Zoran Bajić kratko se osvrnuo na protivnike u kvalifikacijama:

“Protivnici su nam po mjeri u ovom trenutku. Crvena zvezda je najkvalitetniji protivnik na papiru. U Apollonu igraju naš Visković, Gounas, Gusarov i sigurno nisu sastav za podcijeniti. Francuzi imaju 6 igrača s područja bivše države, od toga četvoricu Hrvata. Prva sedmorka im je dosta dobra, ali klupa im nema dužinu, slično kao i kod nas.

Ovaj vikend ćemo vidjet gdje smo i što smo u ovom trenutku.”

Ulaz na utakmice je dozvoljen isključivo za gledatelje s Covid potvrdama.

Važno je naglasiti da na ulasku na plivalište NEĆE biti moguće obaviti testiranje na Covid-19!

 

Raspored utakmica 2. kruga kvalifikacija za LEN Ligu prvaka:

8.10.2021. 19:30 HAVK Mladost – GS Apollon (GRE)

8.10.2021. 20:45 BVK Crvena zvezda (SRB) – Montpellier WP (FRA)

9.10.2021. 18:00 BVK Crvena zvezda – GS Apollon

9.10.2021. 19:45 HAVK Mladost – Montpellier WP

10.10.2021. 11:00 Montpellier WP – GS Apollon

10.10.2021. 12:45 HAVK Mladost – BVK Crvena zvezda