Lagana pobjeda na otvaranju Europskog prvenstva

event 14.01.2020.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na najbolji je mogući način otvorila 34. Europsko prvenstvo koje se igra u Budimpešti. Barakude su bile bolje od Njemačke sa 17:9 (1:2, 6:2, 6:1, 4:4). Prvi period igre nije obilovao pogocima. Hrvatska je svoj jedini pogodak postigla nakon 7 minuta igre iz igrača više kojeg je i izborio i realizirao Vrlić. Njemačka […]

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na najbolji je mogući način otvorila 34. Europsko prvenstvo koje se igra u Budimpešti. Barakude su bile bolje od Njemačke sa 17:9 (1:2, 6:2, 6:1, 4:4).

Prvi period igre nije obilovao pogocima. Hrvatska je svoj jedini pogodak postigla nakon 7 minuta igre iz igrača više kojeg je i izborio i realizirao Vrlić. Njemačka je postigla dva te se na prvi odmor otišlo s prednošću Njemačke.

Miloš iz kontre poravnava na otvaranju druge dionice igre. Sljedeći napad Nijemci vraćaju prednost na svoju stranu. Bušlje je odmah uzvratio s vanjske pozicije da bi onda uslijedilo par minuta apstinencije. Tu pauzu prekinuo je Miloš pogotkom s desne strane vrativši prednost Hrvatskoj. Prvi odlazak na +2 djelo je Benića iz igre. Vukičević je minutu prije kraja drugog dijela raspoložen iz igrača više isto kao i Bukić koji 4 sekunde prije kraja druge četvrtine odvodi Hrvatsku na +3.

Treći dio otvaramo pogotkom Bušlje iz igrača više za +4. U sljedećem napadu ponovno je precizan Vukićević. Hrvatska svoj golgeterski niz nastavlja Jokovićevim pogotkom iz peterca. Miloš lijepim udarcem dodatno povećava našu prednost. Na ulasku u posljednje 2 minute trećeg perioda Fatović iz kontre postiže dvanaesti pogodak Hrvatske. Slijedi deseti igrač više kojeg ponovno realizira Fatović.

S osam pogodaka prednosti i Marcelićem među vratnicama ulazimo u posljednjih osam minuta igre. Odlično plivanje i tranzicija donijeli su još jednu priliku iz kontre koju koristi Lončar. Hrvatski niz zaustavio je Reibel iz njemačkog igrača više. Još se jedan igrač upisao u današnju listu strijelaca; Macan iz 11. igrača više. Potom Bukić zabija svoj drugi, a šesnaesti hrvatski gol. U posljednje 3 minute došlo je laganog opuštanja u našim redovima što je dalo Nijemcima priliku za popravljanje dojma i dovelo do konačnih 17:9.

Listu strijelaca predvodio je Lovre Miloš s 3 postignuta pogotka, 2 su dodali Loren Fatović, Luka Bukić, Ante Vukićević, Andro Bušlje i Josip Vrlić dok su jednom precizni bili Marko Macan, Luka Lončar, Maro Joković i Hrvoje Benić. Marko Bijač skupio je 10, dok je Ivan Marcelić zabilježio 1 obranu.

Slijedi dan pauze, a zatim u četvrtak dvoboj 2. kola s Crnom Gorom koji će najvjerojatnije odlučiti pobjednika skupine. Dvoboj je na rasporedu u 20:30 sati s prijenosom na HTV2.