Posjeti HAVK Mladost web-shop

Lazić iz Napulja: Ostavit ćemo sve na terenu protiv Amerikanaca

event 09.07.2019.

Na Univerzijadi je slobodan dan pa smo malo “zasmetali” našeg prvotimca Franka Lazića i zamolili ga za kratak komentar dosadašnjeg dijela turnira. Franko kakvi su dojmovi o natjecanju na kojem ste zajedno sa sportašima iz drugih sportova? “Natjecanje je odlično. Nažalost organizacija je takva da je vaterpolo odvojen od ostalih sportova, pa nemamo priliku družiti […]

Na Univerzijadi je slobodan dan pa smo malo “zasmetali” našeg prvotimca Franka Lazića i zamolili ga za kratak komentar dosadašnjeg dijela turnira.

Franko kakvi su dojmovi o natjecanju na kojem ste zajedno sa sportašima iz drugih sportova?

“Natjecanje je odlično. Nažalost organizacija je takva da je vaterpolo odvojen od ostalih sportova, pa nemamo priliku družiti se sa ljudima i sportašima iz cijelog svijeta na jednom mjestu. Međutim ceremonija otvaranja je nadomjestila sve to i stvarno je super osjećaj biti s približno 8000 sportaša na stadionu San Paolo.”

Kako si zadovoljan sa svojom igrom na turniru te igrom cijele reprezentacije? Jesi li zadovoljan s 3. mjestom u grupi?

“Sa svojom igrom i igrom momčadi sam sve zadovoljniji, jer nismo imali puno vremena za pripremu i uigravanje. Pa se nadam da ćemo se kroz turnir uigravati te polako i sigurno dizati formu. Prvo mjesto u grupi bi naravno bilo najbolje, ali opet kažem, nismo imali utakmica u ovom sastavu i bolje da su nam se desile malo lošije utakmice u grupi nego u četvrtfinalu kada je najvažnije.”

Kakve su ostale reprezentacije, prvenstveno Amerikanci s kojima igramo u četvrtfinalu?

“Od ostalih reprezentacija izdvojio bih Ruse koji su dosli sa nekoliko A reprezentativaca. Jaki su i Talijani, Mađari te Amerikanci koji su naši protivnici u četvrtfinalu.”

Imate li snage za pobjedu i plasman u polufinale?

“Snage i želje za pobjedom imamo, pogotovo zato jer je četvrtfinale. Ekipa i ja ćemo ostavit sve na terenu i u tom slučaju vjerujem da pozitivan rezultat neće izostati.”

Hvala i sretno. Držimo fige.