Lazić najbolji u važnoj pobjedi

event 28.08.2016.

Hrvatska juniorska reprezentacija ostvarila je važnu pobjedu protiv SAD-a u trećem kolu Svjetskog prvenstva koje se održava u Podgorici. Mladi Hrvati slavili su rezultatom 16:14 (3:4, 5:3, 5:4, 3:3) te su gotovo osigurali nastup u završnici koju će izboriti tri prvoplpasirane reprezentacije. Utakmica je bila neizvjesna od samog početka te su se ekipe izmjenjivale u […]

Hrvatska juniorska reprezentacija ostvarila je važnu pobjedu protiv SAD-a u trećem kolu Svjetskog prvenstva koje se održava u Podgorici.

Mladi Hrvati slavili su rezultatom 16:14 (3:4, 5:3, 5:4, 3:3) te su gotovo osigurali nastup u završnici koju će izboriti tri prvoplpasirane reprezentacije. Utakmica je bila neizvjesna od samog početka te su se ekipe izmjenjivale u vodstvu. Ključnom se pokazala serija od 6:0 koju su naši napravili pred kraj treće i početkom četvrte četvrtine kad su sa 9:11 preokrenuli na 15:11. U posljednjih pet minuta su sigurno održali prednost i slavili.
Najbolji pojedinac susreta bio je Mladostaš Lazić sa 5 pogodaka. Uz njega golove za Hrvatsku postigli su Biljaka (2), Merčep (3), Butić (2), Paparić (2), Kreković (1) i Pejković (1).
Posljednju utakmicu u skupini igrači izbornika Krekovića igraju u ponedjeljak protiv jedne od naslabijih reprezentacija u skupini – Kine. U slučaju pobjede Hrvati će najmanje biti drugi u skupini, a uz pobjedu SAD protiv Srbije od 2 razlike u nekom raspletu mogu i završiti kao pobjednici skupine.