Lazić: “Protiv Medveščaka biti ćemo na visini zadatka”

event 21.04.2018.

Ovog vikenda kreće doigravanje za Prvenstvo Hrvatske za seniore. Žapci startaju protiv gradskog rivala Medveščaka, a utakmicu nam je najavio bivši “Medo” Franko Lazić. Prije svih pitanja iskrene čestitke za pobjedu na Jadranom iz HN i finale na F4 Regionalne lige. Ovo je najbolji plasman Mladosti u svih 10 sezona koliko se Regionalna liga održava. […]

Ovog vikenda kreće doigravanje za Prvenstvo Hrvatske za seniore. Žapci startaju protiv gradskog rivala Medveščaka, a utakmicu nam je najavio bivši “Medo” Franko Lazić.

Prije svih pitanja iskrene čestitke za pobjedu na Jadranom iz HN i finale na F4 Regionalne lige.
Ovo je najbolji plasman Mladosti u svih 10 sezona koliko se Regionalna liga održava. S kakvim dojmom si doputovao iz Dubrovnika?
Mislim da je cijela momčad još uvijek pod dojmom tog završnog turnira Regionalne lige. Napravili smo odličan uspjeh, pobijedili smo Jadrana HN u polufinalu s kojim smo se dosta mučili zadnjih godina. Jedino ostaje žal sto nismo uspjeli pružiti Jugu veći otpor i pomrsiti im planove na njihovom bazenu.

Ovo je Tvoja treća sezona nastupa u seniorskoj momčadi Žabaca, a prva nakon prestanka juniorskog staža.
Ostvario si vrlo zapažena izdanja protiv Partizana i POŠK-a na Savi, te Primorja u Rijeci, kada si postizao 2-3 gola uz vrlo visoki postotak realizacije. No bilo je i utakmica u kojima si bio pomalo samozatajan. Kako ocjenjuješ svoje nastupe u ovoj sezoni?
Nisam pretjerano zadovoljan svojim igrama ove sezone jer znam da mogu i moram puno bolje.”

Slijedi Prvenstvo Hrvatske u kojem Mladost želi igrati u finalu. Ali najprije treba preskočiti Medveščak u kojem si i Ti ponikao. Čast Medvedima, ali Mladost je izraziti favorit. Prva utakmica se igra u subotu na Sveticama, na kojima si, da podsjetimo, prije nešto više od godinu dana postao najboljim igračem juniorskog Prvenstva Hrvatske i kao kapetan odveo Žapce do zlata. U kakvom izdanju možemo očekivati Tebe i momčad na subotnjoj utakmici?
Dobro smo se spremili za ekipu Medvešćaka , sparirali smo sa ekipom Strasbourg sada par dana i siguran sam da će cijela ekipa biti na razini zadatka u sutrašnjoj utakmici.”

U četvrtfinalu igraju se dvije utakmice te će u nastavak natjecanja momčad koja u njima ostvari bolji omjer. Mladost i Medveščak svoju prvu utakmicu igraju u subotu u 19:45 na bazenu na Sveticama. Uzvrat je vać u srijedu na Savi s početkom u 20:45.