Posjeti HAVK Mladost web-shop

Lazić: Želimo zaustaviti kontre Juga

event 17.12.2021.

Nakon izborenog polufinala, Žapci se na svojoj Savi pripremaju za završnicu Kupa RH i susret s Jug AO koji je na rasporedu 18.12. u 18:30. Sprema se zadnji vaterpolo vikend u 2021. Vikend je to u kojem se, po pravilu, igraju polufinala i finale Kupa Republike Hrvatske, te održava Noć vaterpola kojom vaterpolo zajednica obilježava […]

Nakon izborenog polufinala, Žapci se na svojoj Savi pripremaju za završnicu Kupa RH i susret s Jug AO koji je na rasporedu 18.12. u 18:30.

Sprema se zadnji vaterpolo vikend u 2021. Vikend je to u kojem se, po pravilu, igraju polufinala i finale Kupa Republike Hrvatske, te održava Noć vaterpola kojom vaterpolo zajednica obilježava kraj kalendarske godine.

Mladost brani Kup osvojen lani, ali sa bitno drugačijim setupom, tj. igračima. Protivnik u polufinalu teško da može biti respektabilniji, u europskim okvirima gledano. Jug AO je sudionik LEN Lige prvaka u kojoj je ove sezone izborio 4 pobjede u 5 susreta. Dubrovčani su jednako uspješni i u regionalnoj Premier ligi u kojoj su u 6 utakmica izborili 5 pobjeda, a u domaćem prvenstvu i kupu imaju sve pobjede.

Što tako moćnom Jug AO može napraviti Mladost v2.0 pitali smo Franka Lazića?

“Istina je da branimo naslov, ali smo u bitno izmijenjenom sastavu u odnosu na lani i samim time su Jug i Jadran favoriti da preuzmu titulu pobjednika Kupa. Mi smo ovdje da zagorčamo život i Jugu, a u slučaju pobjede i Jadranu ili Solarisu ovisno tko će slaviti u drugom polufinalu.

Prošli smo tjedan bili u Splitu te izborili F4 Kupa, što nam je bio i osnovni cilj. Ovaj se tjedna spremamo napasti Juga jako. Dat ćemo sve od sebe i vidjet šta će biti.”

Što Mladost treba dobro odigrati kako bi zagorčala život Jugu, kako ti kažeš?

“Prvenstveno trebamo zaustaviti njihove kontre jer im je to jedno od jačih oružja. Kod igrača više imaju brza rješenja što također trebamo spriječiti. Uspijemo li im svesti igru 6 na 6, onda se možemo boriti s njima. Budu li im stalno išle kontre sa svih strana, u tom slučaju nemamo šansi. Ne samo mi, nego nitko u Europi.”, s puno uvažavanja protivnika završio je Lazić.