Posjeti HAVK Mladost web-shop

LEN Liga prvaka: Drugi čin “drame” na Poljudu

event 19.11.2018.

Kao da se žele uklopiti u Noć kazališta, splitski Jadran i zagrebačka Mladost igraju na bazenima Poljud svoju sportsku “dramu” u dva čina. Nakon slavlja Mladosti u 5. kolu Regionalne vaterpolo lige, u petak je rezultat bio 9:6 za Žapce, u utorak 20.11. u 19:00 slijede nova uzbuđenja, ovoga puta u LEN Ligi prvaka. Odigravši […]

Kao da se žele uklopiti u Noć kazališta, splitski Jadran i zagrebačka Mladost igraju na bazenima Poljud svoju sportsku “dramu” u dva čina. Nakon slavlja Mladosti u 5. kolu Regionalne vaterpolo lige, u petak je rezultat bio 9:6 za Žapce, u utorak 20.11. u 19:00 slijede nova uzbuđenja, ovoga puta u LEN Ligi prvaka.
Odigravši vrlo dobru utakmicu u Regionalnoj vaterpolo ligi, Mladostaši se nisu vraćali u Zagreb, već su u Šibeniku potražili mir za pripremu za nadolazeći susret s Jadranom. Dvostruko gostovanje kod Jadrana u klubu je označeno kao jedan od bitnih trenutaka u sezoni. Pobjeda u prvom susretu izmamila je osmjehe zadovoljstva na lica Mladostaša, ali ništa manje neće biti važna i druga utakmica. Baš naprotiv, nastojat će se pobijediti suparnike i u tom susretu.
Nakon višegodišnjeg izbivanja iz elitnog europskog natjecanja, Mladost je u LEN Ligu prvaka ušla s remijem i pobjedom u prva dva kola, te u ovogodišnjem prvom gostovanju traži nastavak dobrih igara i rezultata. Splitski Jadran, s druge strane ima upisana dva poraza, jedan tijesan u Mađarskoj protiv Szolnokia (-1) i jedan u Dubrovniku protiv Juga s osjetnijom razlikom (-7).
Trener Mladosti Zoran Bajić, javio se zadovoljan iz Šibenika:
“Protiv Jadrana u Ligi prvaka nastupit ćemo kompletni jer se u sastav vraća Mathias Biljaka.”
Na upit koja utakmica je važnija, ona od petka ili ova sutrašnja, Baja odgovara:
“Važnija nam je utakmica u Ligi prvaka, jer bi s tom eventualnom pobjedom u gostima počeli lagano otvarati vrata završnice Lige prvaka (F8). Naime, Jadran vidim kao kvalitetnu ekipu koja se još nije do kraja kompletirala (nedostaje centar Krapić), a kada se to desi biti će vrlo jaki i teško će ih netko pobjeđivati u Splitu.”
Može li se nedavna pobjeda u Regionalnoj ligi odraziti na tijek sutrašnjeg dvoboja?
“Svaka utakmica nosi nešto novo i priča je za sebe. U sutrašnjoj utakmici ulog je još veći nego u prethodnoj, a bilo bi lijepo nastaviti u ovom pobjedničkom nizu, te pobjedom zaključiti seriju izuzetno teških utakmica.”, dodao je na kraju strateg Žabaca.
Prijenos utakmice iz Splita počinje na Arena Sport 1 u 18:40, a live streaming utakmice moguće je pratiti na web stranici LEN-a.