Posjeti HAVK Mladost web-shop

LEN Liga prvaka: Poraz u Busto Arsiziu

event 17.03.2019.

U 10. kolu LEN Lige prvaka Mladost je u Italiji poražena od BPM Sport Managementa rezultatom 12:9 (4:3, 3:2, 3:4, 2:0), te je “skliznula” za jedno mjesto na tablici skupine B. Žapci su trenutno šesti. Utakmica na sjeveru Italije počela je obećavajuće za Mladost. Prvi napad i odmah vodstvo preko Lovre Miloša. Nakon što su […]

U 10. kolu LEN Lige prvaka Mladost je u Italiji poražena od BPM Sport Managementa rezultatom 12:9 (4:3, 3:2, 3:4, 2:0), te je “skliznula” za jedno mjesto na tablici skupine B. Žapci su trenutno šesti.
Utakmica na sjeveru Italije počela je obećavajuće za Mladost. Prvi napad i odmah vodstvo preko Lovre Miloša. Nakon što su Talijani poravnali, Radu vraća Žapce u vodstvo. Do kraja prve četvrtine domaćin ostvaruje prednost od dva razlike koju u zadnjoj sekundi smanjuje, večeras najbolji Žabac, Miloš Ćuk.
Sredinom druge četvrtine Lovre Miloš postiže gol za izjednačenje 4:4, što je ujedno bilo i zadnje poravnanje na utakmici. Nakon toga prednost je stalno bila na strani Talijana koji su bili motivirani da pobjedom praktično čekiraju karte za završnicu u Hannoveru.
Mladost je nekoliko puta tijekom utakmice smanjivala zaostatak domaćina preko Ćuka i Miloša za 7:6, pa preko Marina Čaglja sa stative s igračem više za 8:7. Najbliže su Žapci bili potpunom povratku u utakmicu na kraju treće dionice, kada je Ćuk sa sirenom za kraj “provukao” loptu u bliži kut vratara Lazovića.
I kada smo se ponadali da bi Žapci mogli ostvariti povoljan rezultat u ovoj utakmici, slijedi četvrtina bez postignutog gola unatoč činjenici da je neumorni Radu “zarađivao” igrača više u nekoliko napada u nizu. Ali realizacija igrača više u zadnjoj dionici bila je 0-4, ukupno u cijeloj utakmici blijedih 3-13, što je Talijanima bilo dovoljno da ostvare važnu pobjedu.
Ovim porazom Mladost je pala za jednom mjesto na tablici i sa šeste pozicije će za 10 dana dočekati trećeplasirani Olympiacos.
Najbolji strijelac u utakmici protiv BPM Sport Managementa bio je Ćuk s 4 gola, slijedio ga je Miloš s 3, a po jedan su pridodali Čagalj i Radu.
Mladosti slijedi niz utakmica na svom plivalištu, od kojih je prva u srijedu 20.3. u 20:30 protiv Primorca iz Kotora.
Boravak i igranje utakmica u Zagreb u idućih mjesec dana, uz iznimku jednog gostovanja u Zadru, prilika je treneru Bajiću i igračima za dizanje forme kako bi se u svom najboljem izdanju predstavili u travnju na završnici Regionalne lige koja će se odigravati u Zagrebu i biti svojevrsni “diplomski rad” ove ekipe u tekućoj sezoni.